Рак? Защо генетично правилно хранене?

Отговора: За да останете здрави (или дори да станете здрави?), за да влезе отново в живота ви малко радост, жизнена енергия, малко щастие.

 

Напълно безсмислени изречения. Прочетете ги отново. Така или иначе не им вярвайте.

 

"Генетично правилно". Означава, адаптирани към гените на човечеството. Можете да разберете за тази почти свещена диета, ако не само изучавате храненето на примитивните народи, както професор Кордейн (Cordain), но и се върнете назад във времето. Анализират се останки от пепел отпреди 30 000 години.

 

С други думи: научно обоснована идеална диета за ВСЕКИ човек на тази планета.

 

Бих могла да го съкратя, като избягвам колкото е възможно повече "изкуствените" храни, т.е. празните въглехидрати, но и добавките. И вместо това, колкото е възможно повече от ДОБРОТО, а именно

 

Протеини и Зеленчуци.

 

Все още няма полза. Но може би ще успея да ви накарам поне малко да се замислите със следващата история. Ставате любопитни? Идеалната диета? Ще ви разкажа една много, много типична среща от 2021 година:

 

Срещу мен седеше една величествена дама. 172 см, 90 килограма. С любопитни блестящи очи. Изключително интелигентни въпроси. И иска да знае как да предотврати появата на рак отново.

 

Отново рак? Е, преди четири седмици тя се беше освободила от тумор. Хирургично. Доколкото и е известно, няма метастази. Така, че всичко беше минало добре. И сега искаше да и дам хранителен режим с цел да остане здрава.

 

Разбира се, телесното тегло на дамата я издаде. Предишният хранителен режим очевидно е бил разпускащ за раковите клетки. Прекарах повече от един час, за да и обясня подробно как, като се откаже от излишните въглехидрати (които от физиологична гледна точка не са необходими. Нима никой не разбира това?), от една страна, и като поглези митохондриите, клетъчните електроцентрали с витамини, минерали и аминокиселини, от друга, може да предложи на тялото си напълно нова реалност на живот. Тя разбираше това. Можеше да се разбере по интелигентните въпроси. Тя разбра отлично.

 

И сега, 9 месеца по-късно, тя отново седи пред мен. Все още е с огромно наднормено тегло. И ми задава абсолютно същите въпроси. Сякаш разговорът не се е състоял преди 9 месеца. Този път тя отново ме моли за противоракова диета, защото утре ще я оперират. Защото преди две седмици беше открит нов тумор. А дали този път ще може да се оперира, не е сигурно...

 

Дамата отхвърли съвета ми. Тя просто не го прие. Това е нейно право. Но след това тя трябва да живее и с последствията ....

 

Всеки има достъп до интернет. Всеки знае всичко. И колкото по-интелигентен сте, толкова повече знаете. Затъвате. Загубвате представа. И така забравяте най-простите истини като:

 

"Яжте генетично правилно".

 

А ако не го направите, моля, не се оплаквайте.

 

И не забравяте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват