Рак! Защо зеленчуци?

 

Зеленчуците не могат да се заменят. Те съдържат не само витамини и минерали, т.е. не само вещества, които предотвратяват честите грипове, или вещества, които понижават кръвното налягане, но и много повече.

 

Зеленчуците също така предпазват от рак. Чудесен пример за това е зелето, много от вас сега ще кажат: - бляк! Много от вас не го консумират.

 

Обяснението е чисто биохимично. Прочетете го и се насладете:

 

Ракът на гърдата обикновено (обикновено!) е свързан с дефицит в метаболизма на Естрогена. Дефицитът означава, че организмът следва метаболитния път на 16-алфа-хидроксилиране на Естрадиола, което за съжаление оставя хормона достатъчно активен, за да причини развитие на рак на гърдата през годините.

 

За разлика от това здравословният и правилен път е пътят на Естрадиол-2-алфа-хидроксилиране, който напълно неутрализира хормоните и никога не води до рак на гърдата.

 

За да се насочи метаболизмът на Естрогена в здравословна посока, тялото се нуждае от химично съединение, наречен Индол-3-карбинол. Един от най-добрите източници на това съединение е зелето. Ако се даде достатъчно количество Индол-3-карбинол, метаболизмът на здравия Естроген се увеличава с 50 до 70 % и същевременно се намалява раковият метаболизъм (J Nat Cancer Inst. 1990;82:910).“

 

Лесно за разбиране. Зелето спасява живота Ви. Малко отклонение: Естественото съединение Индол-3-карбинол не се предлага за контрол на заболяванията, тъй като "не е разрешен лекарствен продукт". Значи трябва да ядете зеле, т.е. зеленчуци.

 

Между другото: химиотерапевтичните средства, т.е. тежки клетъчни отрови, са "разрешен лекарствен продукт". Знаете ли защо едното не е, а другото е? Аз ще Ви отговоря: естествените вещества не могат да се патентоват, следователно от тях не могат да се печелят милярди! (!!!)

 

И не разравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: J Nat Cancer Inst. 1990;82:910

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват