Рак от портокалов сок?!

Рак от наднормено тегло? Разбира се. Рак от отслабена имунна система? Разбира се. Но рак от портокалов сок?

 

Този въпрос е изследван във Франция. Там проучват дали рискът от рак се увеличава от редовната консумация на сладки напитки. Захарните напитки включват плодови сокове със 100-процентно съдържание на плодове. Освен това е установено влиянието на напитките с изкуствени подсладители върху риска от рак.

 

В проучването, продължило пет години, са участвали над 100 000 души.

 

Резултатът: 100% плодов сок увеличава риска от рак.

 

Подробно: напитките съдържащи захар увеличават риска от рак. Това не е изненадващо, тъй като захарта води до хронични възпалителни реакции и отслабва имунната система. Хората, които консумират много захар, са по-склонни към наднормено тегло. Всички известни рискови фактори за рак.

 

Учените отново оценяват отделно групата, която консумира 100% плодов сок. Удивителният резултат е, че самият толкова полезен плодов сок, в който дори не е добавена захар, също увеличава риска от рак. Но:

 

От друга страна, напитките, в които се добавят подсладители, не увеличават риска от рак.

(Това може да е в разрез с правилата, но е написано тук).

 

 

Колко хора си мислят, че правят нещо добро за себе си, като пият портокалов сок всеки ден. Не е добре! Много по-здравословни са водата и неподсладеният чай.

 

Знае ли леля ви, която има рак? Знае ли вашия онколог за това?

Защото това, което води до рак (портокалов сок), естествено пречи и на лечението.

 

За да избегнете да сте един от приблизително 50 000 души, които всяка година развиват рак в България, моля изключете плодовите сокове и всички други сладки напитки. Моля?

 

Малък съвет от мен:

 

Живейте без въглехидрати.

Точно сега и завинаги!

Останете здрави и щастливи по-дълго време.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: https://www.bmj.com/content/366/bmj.l2408

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват