Типично човешко!

Лекарите също са хора. Когато един лекар прочете претенция, веднага се замисля дали тя е вярна. Ще потърся контрапримери. Иска да триумфира. Класически пример:

 

В крайна сметка през 1913 г. Алберт Швайцер (Albert Schweizer) се учудил, че е видял хиляди пациенти, но нито един от тях болен от рак. В Централна Африка. И се замислил за храненето на населението там. Съвсем правилно.

 

Това наблюдение е потвърдено, през 1923 г. (Brit Med J Jun 30, 1923, S. 1116) от д-р Фуше (Fouchè), който е практикувал в продължение на шест години и половина в Южна Африка. И който буквално "никога не е виждал случай на рак в каквато и да е форма в родния си край", т.е. никога не е срещал пациент с рак.

 

Съществува противоречие. Не е вярно - казва д-р А. Й. Оренщайн (A. J. Orenstein) от Йоханисбург. Той знае по-добре. Той се е грижил за миньорите. Ако умрат, той ще ги разчлени. Всъщност той открива два вида рак на 100 дисекции. Рак на панкреаса и рак на черния дроб. Той докладвал триумфално.

 

О, деца! Уважаеми г-н Оренщайн, това са били миньори. Те не са били "свободно живеещи хора". През 1923 г. те са били изложени на въздействието на карциногенни вещества. Ден след ден. И сигурно са притъпили страданието си. С лекарства. Със сигурност не са имали пари за кокаин, но пък са варили собствен алкохол, нали? И ако резултатът е само два процента рак - в този случай потвърден от аутопсията (тук нищо не е пренебрегнато) - тогава аз бих оценил това като нула, нали?

 

Знаейки, че 50% от населението на България е засегнато от тази "болест".

 

Истината е трудна за приемане! Вия не искате истината! Истината, че ракът е нещо напълно излишно. Че 3 милиона българи страдат за нищо. Това не се учи в университета.

Истината е, че грешният начин на живот ни е докарало до тук. До истинската „Рак пандемия“, за която обаче никой не говори! Но „Корона вирос пандемията“ това е нещо друго, макар че смъртността тук е 0,035%!

 

О, деца! Наистина ли мислите, че ви спасяват?!

Помислете добре!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват