Убиеца на стреса Магнезий!

Плъховете могат да плуват, но не обичат да го правят. За плъховете плуването означава стрес. Учените изследвали следното: пуснали плъхове да плуват и установили, че ако експериментът не бъде спрян навреме, след 30 минути те ще се удавят.

 

След този експеримент същите плъхове са хранени с диета, съдържаща магнезий, в продължение на 3 месеца. Резултатът: плъховете успяват да плуват два пъти по-дълго, без да се налага допълнително обучение по плуване. Причината: броят на електроцентралите (митохондриите) в клетките е пряко пропорционален на запасите от магнезий в организма. Без значение дали е плъх или човек.

 

Заключение: За нашата работоспособност винаги трябва да обръщаме внимание на високото ниво на магнезий в кръвта. Съществуват обаче два проблема: Първо, храната ни съдържа все по-малко магнезий. Второ, колкото повече стрес изпитваме, толкова повече антистрес сол изразходваме.

 

Рутинно измервам магнезия при хората на които помагам. Повечето от тях са в долната третина на нормалния диапазон при първото измерване. Ако човек получава мускулни крампи, страда от шум в ушите, загуба на слуха или мигрена, нивото обикновено е под долната граница на нормата. Така или иначе винаги препоръчвам на хората да приема поне 1 грам магнезий на ден. Няма по-ефективен начин да замените безпокойството и тревожността със спокойствие. Аз наричам магнезия солта на вътрешното спокойствие.

 

Магнезият се съдържа най-вече в зелените листни зеленчуци. Ако не ядете достатъчно от тях, тогава има смисъл от добавка. Особено ако страдате от стрес, изпотявате се много (като спортистите) или пиете алкохол. Митохондриите също са доволни от голямото количество магнезий.

 

Търсите качествен, високо дозиран, био активен и произведен в Германия магнезий? zavinagizdrav.bg е правилното място! Може да избирате между Магнезиев цитрат forever young и Магнезиев комплекс капсули forever young.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват