Химиотерапия! Знанията ни нарастват!

Утешително. Човек изследва и получава отговори от природата. Понякога добри, понякога лоши. Може да насочите вниманието си към замърсяването на природата, финия прах, глобалното затопляне и СО2. Тъжна тема. Предизвиква депресия.

 

Но може да насочите вниманието си към аминокиселините, витамин Д и магнезий. Щастливи изследвания! Радостта от живота и жизнената енергия нарастват. Вие решавате. Днес е мрачен и дъждовен есенен ден. И аз чета много интересна и в същото време брутална информация за химиотерапията. Това ме прави тъжен и депресиран, но може да е ... животоспасяващо за един или друг от вас. В крайна сметка аз така съм решил, защото искам да ви помогна.

 

Класическа научна статия от 2012 година (Nat Med 2012 Sept; 18(9): 1359). Биохимично изследване. Много екстремно и сложно. Трябва да прочитам всяко изречение два или три пъти. Трудно. Макар, че съм свикнал с този език. Ще се опитам да обобщя информацията за Вас.

 

Това, което е доказано тук е, че химиотерапията може да стимулира растежа на рака, може да предизвика нов рак и за съжаление може да пречини метастази! Разбрахте ли добре? Химиотерапията прави точно обратното!

 

Ефектът се обяснява с факта, че химиотерапията действа и върху здравите клетки. Предизвиква здравите клетки да произвеждат протеин, който храни раковите клетки.

 

Протеина WNT 16B се произвежда от здравите клетки при контакта им с химиотерапия. Този протеин подхранва раковите клетки, кара ги да растат и процъфтяват. Жалко!

 

Професор Нелсън (Nelson) от Университета в Сиатъл обяснява по-подробно: Този протеин WNT 16B разпознава съседните туморни клетки, активира растежа им, прави ги агресивни, позволява им да проникват в здравите тъкани и ги прави устойчиви на последващи терапии.“ С други думи, според професор Нелсън: Този протеин (причинен от химиотерапията) прави рака по-голям, по-силен и по-устойчив на лечение! Точно обратното на нашите очаквания! Дали вашият онколог ви обясни за този страничен ефект на химиотерапията? На дали!

 

Страничен продукт от това биохимично изследване: Химиотерапията на основата платина (Platinum) (често срещана и популярна) увеличава риска от развитието на левкемия с четири пъти! И между другото лъчитерапията, назначавана при Болест на Ходжкин за съжаление увеличава риска с 600% да се разболеете от рак на белия дроб.

 

Напълно нови знания за мен.

 

Спомняте ли си за мрачния, дъждовен есенен ден? Депресиращо. И тогава и тази информация. А може би трябва да се замислим. А може би химиотерапията и лъчитерапията не са правилния път. Може би има друг път, пълен с радостта от живота и много жизнена енергия. Път който дава живот. Сега вече започнах да идвам на себе си :) Тази информация ме депресира но в същото време ме накара да се замисля. И знаете ли какво се сетих? Преди време бях чел едно интервю с един австрийски професор онколог. Това което ми се е запечатало в ума е, че той каза: „ Химиотерапията удължава живота на раково болните пациенти с година и половина, а отказа от химиотерапия с две години“. Сега вече разбирам :)

 

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват