Храната и болестите?!

 

"Огън в тялото" ("Feuer im Körper") е заглавието на Focus от 13/2010. В него много ясно се описва, че възпалението е много по-силно застъпено, отколкото се е смятало досега, в типични за цивилизацията заболявания като инфаркт, диабет, ревматизъм и рак.

 

Както и, че тези възпаления зависят в голяма степен от начина на хранене. Много повече, отколкото си мислите. Всичко, което е необходимо, е

 

еднократно неправилно хранене,

 

и вие се разболявате. Повишавате чувствително нивата на възпаление в кръвта си.

 

Досега вярвахме, че консумирането на неподходяща храна само ще ви навреди в дългосрочен план. След години, след десетилетия.

 

Учени от австралийския университет в Нюкасъл, накарали 40 души страдащи от астма, еднократно да консумират:

На половината от тях е даден бургер и пържени картофи, т.е. 52% "лоши" мазнини, а на другата половина - нискомаслено кисело мляко.

 

Резултатът в една от групите се оказва доста притеснителен, а именно:

В групата с пържени картофи се наблюдава "засилена възпалителна реакция" непосредствено след храненето. На практика това означава, че тези страдащите от астма вече реагират по-слабо на животоспасяващите бронходилататорни лекарства.

 

Заключението е, че ястията с високо съдържание на лоши мазнини и пържените картофи насърчават възпалението на дихателните пътища. Астмата е възпаление на дихателните пътища.

 

Ястията с високо съдържание на лоши мазнини произвеждат възпалителни вещества в организма. И от тях се разболяваме. Дори само след едно хранене. А какво се случва, когато години наред храним децата си с чипс и бургери? След като сте обмислили това и сте се убедили в него, действайте. Незабавно!

 

Оказва се, че всеки сам взима своите решения. Болест или Здраве! Всеки сам взема решението, какво ще сложи в устата си!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват