Хранителни непоносимости!

Хранителни непоносимости!

 

Хранителните непоносимости са много по-често срещани, отколкото се смята. Те имат повече странични ефекти, отколкото се предполага. Бихте ли си помислили, че непоносимостта към фруктоза например може да доведе до имунен дефицит, алергии, косопад, преждевременно стареене, промени в настроението, нарушения на съня и дори депресия? Между 30-60% от населението на Централна Европа страда от най-разпространената непоносимост към фруктоза.

 

Организмът ни не е приспособен да се храни целогодишно с плодове. Грозде, киви, ананас, манго и ягоди през зимата. Може и да ни изглежда естествено днес - но това не е нормално! Освен това плодовете стават все по-сладки чрез селекция, а фруктозата се добавя в големи количества в много промишлено произведени храни. Това количество фруктоза може да претовари червата. В Централна Европа, ние хора сме еволюирали, свикнали с много повече зеленчуци, отколкото плодове. Чревните бактерии метаболизират неразградената захар, като в червата се образува силно количество газ, при което се отделя много водород (H2). Можете да го измерите във въздуха, който издишвате, със специален тест. Повишеното налягане в дебелото черво на свой ред отваря възвратната клапа към тънкото черво, т.нар. илеоцекална клапа. В резултат на това в тънките черва навлизат бактерии от дебелото черво, които всъщност нямат нищо общо с него. Това дразни лигавицата на тънките черва и предизвиква възпаление, което може да доведе до измеримо повишаване на специален параметър за възпаление в кръвта (стойност на CRP).

 

Освен това фруктозата свързва важни есенциални вещества, които след това не могат да се абсорбират от червата. Загубени са медта и цинкът, както и много важната за мозъка аминокиселина триптофан, от която се произвежда хормонът на щастието серотонин в мозъка. Ето защо една банална хранителна непоносимост може да се превърне в пълноценна депресия. И тъй като хормонът на съня мелатонин се образува от серотонин, не е нужно да се изненадвате от нарушения на съня, ако имате непоносимост към фруктоза. Сега можете да разберете защо в моята практика се отнасям много сериозно към тези хранителни непоносимости и измервам микроелементите и незаменимите аминокиселини в кръвта на хората на който помагам.

 

Официално, според "конвенционалната медицина", ние автоматично имаме достатъчно, в изобилие от тези есенциални вещества. Следователно по дефиниция дори не е необходимо да ги измервате. За съжаление, благодарение на дългогодишния си опит знам, че дефицитът е по-често срещан от нормалното. И вместо да стигнат до корена на възникналите проблеми, личните лекари твърде често предписват лекарства за съответните симптоми, вместо да изследват причината. Предлагат се хапчета за сън за най-често срещаните нарушения на съня, а антидепресантите вече представляват пазар на стойност милиарди.

 

Непоносимостта към фруктоза, както и втората най-често срещана непоносимост - непоносимостта към лактоза, може да бъде диагностицирана чрез тест, при който се измерва количеството водород, отделяно в дъха (H2 тест за издишване). От терапевтична гледна точка първо трябва да се избягват плодовете и млякото. Изключение правят бодливите круши и папаята, които не съдържат фруктоза. Когато храносмилателната система се успокои след известно време, обикновено отново се понасят малки количества плодове. Започнете с кайсиите и бананите, тъй като те съдържат повече глюкоза, отколкото фруктоза. Въпреки това зеленчуковата порция трябва да надделява над плодовата.

 

Препоръчително е също така да изследвате чревната си флора. За целта обаче трябва да се консултирате със специализирана лаборатория. Често здравословната чревна флора е била унищожена от антибиотици в миналото. Това може да доведе до така наречения "синдром на пропускливите черва". В този случай лигавицата на червата става толкова пореста, че неразградените хранителни частици навлизат в кръвния поток - което предизвиква още много непоносимости и алергии. В конвенционалната медицина чревната флора играе само второстепенна роля. Въпреки това в здравите черва има повече полезни бактерии, отколкото клетки в тялото ни. Ако колоноскопията е без забележки - но не се изследват никакви бактерии - червата се считат за здрави. Тъй като нормалната медицина не обръща голямо внимание на червата, алтернативните лекари са се специализирали в тази област.

 

Третата най-често сещана хранителна непоносимост е към глутен. Най-острата форма на тази непоносимост се казва Целиакията. Тя е заболяване, което се характеризира с непоносимост на тънкочревната лигавица към глутена на житните храни. Хората страдащи от това заболяване имат постоянни болки в корема, множество други алергии, главоболие, депресия, безсилие и така нататък. Леките форми на тази непоносимост са доста срещани и трудни за откриване, защото пациентите обикновено страдат от нещо съвсем различно. Но първоизточника е възпалението в червата предизвикано от непоносимостта към глутен.

 

Прочете няколко пъти тази статия. Няколко пъти! Сега си задайте въпроса: Как реагира моето тяло, когато консумирам тези храни? Помислете добре!!!

 

L-Глутаминът укрепва имунната лигавицата на червата. Хората с целиакия, пропускливи черва, хранителни алергии и чревни възпаления имат особена полза от тази важна функционална аминокиселина. L-Глутаминът подобрява цялостното здраве на червата и предотвратява влошаването на състоянието им. Тайна на щастливата медицина е да предотврати появата на болести.

Следователно: Глутамин ежедневно. 1-2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ. При остри възпаления в червата, дозата е: 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА НА ЧАС.

 

От тук можете да си закупите качествен L-Глутамин произведен е Германия:

L-Глутамин forever young – кликни...

 

Ако страдате от остра хранителна непоносимост и сте в безизходица! Ако опасния водовъртежа на конвенционалната медицина ви е завъртял сериозно и вие постоянно се влошавате, а вашият лекуващ лекар повдига рамена и казва: „Нищо не може да се направи“!

Тогава може да се свържете със мен. Аз ще ви подам ръка и ще ви преведа в един друг свят. Свят в, който нещата са малко по-различни! Свят, в който хранителната алергия може да бъде ....... Довършете сами :)

Ако имате нужда от помощ, кликнете тук...

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват