Цялостна защита срещу болести

Оптимизирането на кръвните стойности предпазва от хронични заболявания и укрепва организма дори в случай на операция. Крайно време е конвенционалната медицина да разбире това!

 

Зъболекарите отдавна знаят, че хората, които редовно мият зъбите си и ходят на професионално почистване два пъти годишно, имат по-малко кариеси. Тук превенцията се насърчава.

Но, ако сега отидете при личния си лекаря и поискате да ви измери кръвните показатели като общ протеин, магнезий или цинк, ще ударите на камък. Здравната каса няма да плати нищо! Тя плаща само прегледа и някои дребни изследвания, като „Пълна кръвна картина“. Името „Пълна кръвна картина“ заблуждава хората, че им е направено обширно изследване на кръвта. Но уви! Това изследване е наистина нещо дребно, което дава само бегла информация за вашето здраве! Всичко останало трябва да платите сами!

Напомням ви, че само ако имате високи нива на параметъра общ протеин, можете да изградите много червена кръв (хемоглобин) и мускули, да предотвратите остеропороза и да оптимизирате производството на хормони. С много магнезий в клетките си, вие сте два пъти по-ефективни и устойчиви на стрес, отколкото при ниско ниво на магнезий. Само при високо ниво на цинк имунната система може да защитава здравето си ефективно.

 

Допълнително укрепване на организма

 

Много често се налага да скърбим за близки хора, които официално умират от рак, но в крайна сметка причината са последиците от химиотерапията. Тялото им е толкова отслабнало и унищожено от химиотерапията, че и най-малката настинка ги убива! Моля, не ме разбирайте погрешно: аз също смятам, че химиотерапията е личен избор в този случай. Затова винаги искам да подсиля организма на хората с които работя, за да могат те да понасят по-добре необходимите терапии. За да стане това е необходимо основните, т.е. жизненоважните вещества на организма да бъдат поставени във възможно най-благоприятна изходна позиция. Ако в началото на терапията вече сте на резерва, нямате големи шансове.

Аз лично оптимизирам кръвта на хората преди и успоредно с планираните интервенции. Човек, който вече е анемичен и се подготвя за операция, се нуждае от кръвни единици много по-често, отколкото човек с висока изходна стойност на жизненоважния хемоглобин. Той е отговорен за преноса на кислород. Ниската стойност на общия протеина често е ограничаващ фактор за производството на хемоглобин. Ако имунната система е отслабена поради недостиг на цинк още преди операцията, инфекциите и проблемите със заздравяването на раните са много по-вероятни. И все пак никой антибиотик няма да ни предпази от ужасяващите мултирезистентни микроби.

 

Използвайте времето преди операцията

 

Тъй като повечето операции рядко се извършват по спешност, а като планова процедура, обикновено разполагате с време, за да оптимизирате кръвните стойности на есенциалните вещества. Това се отплаща при всички случаи. За важния параметър "общ протеин" бихме искали да видим осмица пред десетичната запетая, т.е. стойност над 8,0 грама на децилитър. Нивото на магнезий трябва винаги да е над 1,0 милимола на литър, а нивото на цинк - над 1,0 милиграма на литър.

Основното е, че искам да ви мотивирам да оптимизирате кръвните си показатели, дори ако изглежда, че се чувствате здрави. Можете да измерите предвестниците на дадено заболяване много преди то да избухне - и по този начин, разбира се, да го предотвратите. Това трябва да се напомня най-вече на мъжете. За съжаление те често отиват на лекар само при пожар. Но тогава корабът е отплавал много преди това. Вашият автомобил също трябва да бъде проверен и инспектиран, за да не се повреди двигателя. За жалост хората отелят много повече внимание на автомобила си отколкото на тялото си!!! На автомобила си наливат от най-скъпото масло, а за себе си купуват масло с ниско качество (слънчогледово олио)!!! Парадокс, но факт! Ето защо трябва да обръщате достатъчно внимание на най-добрия си приятел - вашето тяло.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват