Червеното месо причинява рак! Вярно ли е това твърдение?!

 

 

Винаги съм смятал, че твърдението: „Червеното месо причинява рак“ - е типично недоразумение на специалистите по хранене. Защото, тогава всички лъвове ще трябва да умрат от рак... Точно, както всички ескимоси, които през зимата се хранят единствено с изсушено месо от северни елени. Истината е, че са много по-жизнени и здрави от всички нас!

 

Днес през 2022 година експерти по хранене (т.нар. екотрофолози), заявяват: „Всичко е ясно. Месото не причинява рак. Това вече е "научно" установено.

 

По-точно: Споделя професор М. Хил (M. Hill), бившия председател на Европейската организация за превенция на рака -  „От 16 проучвания, 13 опровергават това глупаво подозрение. И трите проучвания в, които червеното месо се разглежда като рисков фактор за рак, са изключително и само от Северна Америка“. Защо?

 

Може би си спомняте: На Олимпийските игри в Атланта (САЩ) през 1996 година, спортистите бяха писмено предупредени да не ядат месо от вериги за бързо хранене по време на игрите. В противен случай те могат да дадат положителен допинг тест.

 

Месото в САЩ съдържа много вещества, които насърчават продажбите и печалбите! Включително съвсем официално, анаболни стероиди и антибиотици! Картинката в момента не е по-различна и в България! Месото, което се предлага в масовите магазини е пълно със стероиди и антибиотици! Това е и проблема, не самото месо. А нещата, който масовото животновъдство вкарва в него!

 

Нашата цел е домашно, БИО месо! (!!!)

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват