Човекът се състои от 47 съставки

Всеки, който се чувства така, сякаш живее с дръпната ръчна спирачка, трябва да потърси какъв е проблема. Често в метаболизма просто липсва малък градивен елемент.

 

Биохимията, 47 вещества съставляват живота на човека. Ако липсва само един, животът не би бил възможен. Ето защо тези вещества са есенциални, тоест необходими за живота. Но какво се случва, ако дадено вещество не липсва напълно, но също така не е налично в достатъчно количество? Тогава това, което се случва е познато на мнозина: Не можем да използваме 100 процента от потенциала си, а може би само 70 процента. Ако дефицитът е още по-тежък, могат да се развият сериозни заболявания - и никой не открива причината. Особено в медицината, основана на симптомите. Лекарят преценява само, кое лекарство да предпише за да потисне даден симптом. Истинската причина често остава на заден план.

В зависимост от симптомите алтернативният лечител може да предположи, коя съставка липсва. Например хората, които се разболяват от всеки вирус, обикновено имат недостиг на микроелемента цинк - често в комбинация с недостиг на протеини. Общоизвестно е, че недостигът на магнезий предизвиква мускулни крампи. Много лекари не знаят, че недостигът на магнезий може да е причина за мигрена, шум в ушите, загуба на слуха или дори сърдечна аритмия.

 

Тирозин вместо таблетки.

 

Кои таблетки се предписват най-често? Хормонът на щитовидната жлеза Euthyrox или Thyroxin - в зависимост от производителя. Германските здравноосигурителни дружества изразходват повече от един милиард евро годишно само за изкуствено подаване на хормон на щитовидната жлеза в случаи на хипотиреоидизъм. И все пак хормонът на щитовидната жлеза зависи само от две съставки за ендогенното си производство. А именно микроелементът йод и аминокиселината Тирозин. Ако само една от тях липсва, работата на щитовидната жлеза се забавя. Не би ли било много по-разумно да се измери и компенсира недостигът на тези естествени елементи в кръвта, отколкото да се предписва хормон на таблетки до края на живота? Ако той се доставя отвън за по-дълъг период от време, щитовидната жлеза спира да го произвежда напълно и регресира. Разпознавате ли проблема? Йодът и Тирозинът са естествени. Те идват от Бога и не могат да бъдат патентовани, докато лекарствата могат. Парите управляват света. За съжаление и в медицината - и във фармацевтичната индустрия, се разпределят няколкостотин милиарда годишно.

 

Когато липсва попътен вятър,

 

мозъчноактивните незаменими аминокиселини Триптофан, Фенилаланин или Тирозин не присъстват в достатъчни количества, това става неприятно забележимо. От тях тялото произвеждат така желаните хормони на вятъра - хормона на настроението Серотонин и хормоните на движението Допамин и Норадреналин. Малко аминокиселини, малко хормони - животът е сякаш с дръпната ръчна спирачка. Това не е задължително. Използвайте тази възможност, за да оптимизирате мозъчния си метаболизъм и да преминете през деня с лекота, а не с много воля.

 

Дори ако ракът се появява внезапно, вероятно нещо е липсвало от години: елементът Селен. В достатъчна концентрация той може да блокира развитието на рака. Това отдавна е доказано при опити с животни. Ако незаменимата аминокиселина Метионин също присъства в достатъчни количества и останалите части на имунната система също са подсилени, защитата на раковите клетки е непреодолима. Запомнете: Всеки от нас постоянно развива ракови клетки, но те веднага се обезвреждат от компетентната имунна система.

Само тези, които измерват, знаят. Ето защо измервам всички важни вещества в кръвта на хората на, които помагам, за да поддържам или укрепвам здравето им. За съжаление, много лекари смятат есенциалните вещества за хрумване, плацебо или загуба на пари и време. Първо, те не са обърнали внимание на биохимията и второ, не са обърнали внимание на математиката - и нямат представа колко жизненост може да се спечели и колко пари може да се спестят.

 

Заключение: Само да припомня, нашето здраве може да се измери. Стига сме гадали. На науката до момента са познати 47 есенциални вещества, те всички могат да бъдат измерени. Да бъдат допълнение. Да бъде освободена ръчната спирачка!

 

Не се колебайте, действайте!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват