Чревната лигавица и Корона вирус!

Пациентите, които изкарват тежко COVID-19 страдат от придружаващи заболявания, обикновено няколко. Знаете всичко, чували сте го стотици пъти. Има и съобщения за тежко болни пациенти, за които се предполага, че преди това са били здрави. Не вярвам в това!!! Те не са били здрави, просто не са знаели за здравословните си проблеми, за дефицитите си. Инсулиновата резистентност е типичния фактор. Основен рисков фактор за Корона. Забелязва се едва когато е твърде късно.

 

Съществен риск представляват също: неправилните чревни бактерии, проблемите със слоя слуз в червата (мукус) и пропускливите черва, пропускливата чревна стена. Възниква от психически стрес, празни въглехидрати, липса на есенциални вещества, алкохол и никотин. Във времената на бързото хранене, тестените изделия и безалкохолните напитки много деца и млади хора вече страдат от тези чревни проблеми!

 

Съществува връзка между лошото здраве на червата

и тежкото изкарване на COVID-19.

 

Открития на учени от университета в Сеул. Обяснение: Коронарните вируси проникват в червата. При болни черва слоят слуз е по-тънък и не покрива всички клетки. Клетките на червата, подобно на клетките на белодробната тъкан, имат рецептори ACE2, чрез които Корона вирусите си проправят път в организма. Ако клетките не са покрити със слуз, вирусите могат да се свържат с рецепторите на АСЕ2. След това вирусът заразява чревните клетки и ги препрограмира. Произвеждат се все повече Корона вируси, които заразяват други органи, като сърцето, черния дроб, бъбреците и мозъка. Това се нарича многоорганно засягане ...

 

В здравите черва клетките на чревната стена са покрити със слой слуз. Корона вирусите не могат да проникнат през слузта и по този начин не могат да се свържат с рецепторите ACE2 в клетките на чревната стена.

 

Тази теория се подкрепя от факта, че диарията е един от типичните симптоми на Корона. Разбира се, не всички сериозно болни страдат от диария. Вероятно това са тези, чиито черва са били увредени още преди това.

 

Какво да правим? Много просто: Епигенетика! Решението на проблема с Корона, между другото, е решение на всички пандемии.

 

Накратко: изключете захарта, празните въглехидрати, алкохола и никотина. Упражнения, тъй като както тренировките за издръжливост, така и тези с тежести имат положителен ефект върху здравето на червата. И най-вече яжте зеленчуци вместо празни въглехидрати! Хранителните влакна, съдържащи се в зеленчуците, осигуряват основата за здрави чревни бактерии - техния микробиом. Здравият микробиом от своя страна поддържа защитния слой на червата, слузта.

 

Животът, здравословният живот, е прост. Пещерните хора са знаели с какво да се хранят и как да живеят!!!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Kim HS. Do an Altered Gut Microbiota and an Associated Leaky Gut Affect COVID-19 Severity?. mBio. 2021;12(1):e03022-20.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват