Щастливата медицина – размисли.

Лекарите обикновено изчакват докато човек се разболее. Докато човек не отиде до тях. И тогава те се грижат за него или по–скоро за болестта му. Те впрягат цялата мощ на съвременната конвенционална медицина за да потиснат симптомите! Лекарите правят това по отличен начин (подтискането на симптомите). Те жертват личния си живот, дори и през нощта. Лекарите използват всички технически средства.

 

Доста странно а? Нали знаете, че медицинският обет е малко по–различен, а именно: „ДА СЕ ПОДДЪРЖА И ВЪЗСТАНОВЯВА ЗДРАВЕТО“.

 

Няма и дума за болестта. Там се казва, че лекарят трябва да поддържа хората здрави. Той, лекаря трябва да се обърне към здравите хора и да ги научи как да поддържат здравето си! Лекарят не трябва да чака, докато човек се разболее и влезне в кабинета му. Нали разбрахте каква е била идеята на Хипократ???

 

И ако лекарят не е обърнал внимание и е допуснал човек да се разболее, той е дал обет че трябва да възстанови здравето му!!! Нали разбрахте? Не подтискане на симптомите, не прикриване на диабета с инсулин, не понижаване на кръвното с медикаменти, А ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО!!!

 

На практика това означава, че лекарствата, медикаментите, таблетките, хапчетата могат и трябва да се използват първоначално, за кратко, но със сигурност не в дългосрочен план. ЗАЩОТО ЖИВОТ С МЕДИКАМЕНТИ СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ЗДРАВЕ!!!

 

И така все повече лекарите стигат до концепцията за превантивна грижа. Превантивното лекарство. Около 3% от средствата в системата на здравеопазването се използват за този вид лекарство. Само 3%! 97% се използват за ремонтни лекарства, за подтискане на симптомите! Чудо! Попитайте вашия личен лекар какво да направите за да се предпазите от някаква болест. Той ще ви отговори: „Идвай постоянно на контролни прегледи за да хванем болестта в ранен етап“. По този начин ли ще се предпазите?

 

Проблемът, глупавото е, че превантивната медицина не работи. Какво като кажете на хората, че показателите им са завишени или ако продължиш да пушете ще се разболеете от рак на белия дроб. Спират ли? Ако продължите да пиете алкохол ще умрете от цироза на черния дроб. Хората спират ли да пият ракия и вино всеки ден? Ако не се движите ставите ви ще се възпалят и ще получите инфаркт. Всички българи ли се движат всеки ден сега? Ако имате наднормено тегло, имате два пъти по голям риск да се разболеете от рак. Ами ... броя на хора с наднормено тегло в България се увеличава.

 

Превантивната медицина е интелектуално правилна, но емоционално неефективна. Това доведе до появата на щастливата медицина.

 

Щастливата медицина рисува на хората, че животът може да бъде лесен, щастлив и весел. Това може да се постигне много лесно, а именно чрез движение – правилно хранене – мислене. Помислете, не е ли логично? И разбира се, които се е обърнал към щастливата медицина получава така желаното здраве като подарък.

 

Това е тя, то, щастливата медицина, щастливото лекарство!

За много от вас вече ежедневие!

А за теб в бъдеще ? :) ...

 

Всеки сам създава бъдещето си!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват