Щитовидната жлеза - ускорителят на живота

Бихте ли свързали депресивното настроение, изтощението, нарушената мастна обмяна, косопада, неосъщественото желание за деца или нарушенията на съня с недостиг на хормони на щитовидната жлеза? Може би не.

 

Въпреки това недостигът на хормони на щитовидната жлеза или хипотиреоидизмът е изключително често срещан. В западните страни, хормонът на щитовидната жлеза е най-често предписваната таблетка от всички.

Тиреоидният хормон се произвежда много лесно в здрава щитовидна жлеза. Нуждаем се само от достатъчно протеини, особено от аминокиселината Тирозин, от микроелементите Йод и Селен. Селенът превръща неактивната складова форма Т4 в ефективния хормон на щитовидната жлеза Т3.

По данни на СЗО в България има ендемичен недостиг на селен и йод. Почвите просто вече не го осигуряват. Ето защо семейният лекар винаги измерва селена и йода в кръвта, преди да предпише хормона на щитовидната жлеза. (Това беше шега😉)!!!

 

Фактът, че повечето хора имат твърде малко протеини в кръвта си, няма как да не е убягнал на внимателните читатели на моите публикации. Винаги, има естествени алтернативи на таблетките. Но за целта трябва да разбирате биохимията, да имаме желание да се променим, четем и да действаме. Много често нещата са много по-прости, от колкото си мислим и не изискват огромни усилия. Просто трябва да снабдим организма с липсващите есенциални вещества. Както и да променим начина си на хранене, да махнем „боклуците“ от чинията.

Моето предложение за вас е:

 

Програма за 1 месец

 

 

Дали си струва да опитате? Решете сами!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват