Рак от портокалов сок?!
Рак от наднормено тегло? Разбира се. Рак от отслабена имунна система? Разбира се. Но рак от портокалов сок?
Този въпрос е изследван във Франция. Там проучват дали рискът от рак се увеличава от редовната консумация на сладки напитки. Захарните напитки включват плодови сокове със 100-процентно съдържание на плодове. Освен това е установено влиянието на напитките с изкуствени подсладители върху риска от рак.
В проучването, продължило пет години, са участвали над 100 000 души.
Резултатът: 100% плодов сок увеличава риска от рак.
Подробно: напитките съдържащи захар увеличават риска от рак. Това не е изненадващо, тъй като захарта води до хронични възпалителни реакции и отслабва имунната система. Хората, които консумират много захар, са по-склонни към наднормено тегло. Всички известни рискови фактори за рак.
Учените отново оценяват отделно групата, която консумира 100% плодов сок. Удивителният резултат е, че самият толкова полезен плодов сок, в който дори не е добавена захар, също увеличава риска от рак. Но:
От друга страна, напитките, в които се добавят подсладители, не увеличават риска от рак.
(Това може да е в разрез с правилата, но е написано тук).
Колко хора си мислят, че правят нещо добро за себе си, като пият портокалов сок всеки ден. Не е добре! Много по-здравословни са водата и неподсладеният чай.
Знае ли леля ви, която има рак? Знае ли вашия онколог за това?
Защото това, което води до рак (портокалов сок), естествено пречи и на лечението.
За да избегнете да сте един от приблизително 50 000 души, които всяка година развиват рак в България, моля изключете плодовите сокове и всички други сладки напитки. Моля?
Малък съвет от мен:
Живейте без въглехидрати.
Точно сега и завинаги!
Останете здрави и щастливи по-дълго време.
И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!
Поздрави :)
Георги Терзиев