Ежедневно мултивитамин? Нужно ли е това?

Витамините са от решаващо значение за живота. Те са есенциални, незаменими. Науката знае това днес. Доказано е в NIH, т.е. Националния институт по здравеопазване, най-богатия и най-големия институт за медицински изследвания в света. Доказано е още през 2009 година.

 

Споменавал съм това изследване. Защото 99% от българските лекари, блестят с невежество! Нека ВИ напомня още веднъж:

 

Тук са били разпитани и подробно измерени 586 жени. Първоначално са изследвали рака на гърдата. Но също така измерили дължината на теломерите на белите им кръвни телца. С други думи, качеството на имунната им система.

 

И установили, че жените, които всеки ден приемали мултивитамин, имали 5,1 % по-дълги теломери. Това е огромно откритие. То ни показва пътя за може би 15% или 20% удължаване ... 15 или 20% по-дълъг живот!

 

Защо всеки ден наблягам толкова много на това? Защото в България, мултивитамините се смятат за излишни. И, разбира се, лекарите се позовават на ненужните изследвания, на репликата „Всички имаме достатъчно“ и на гадаене!

 

Диетата на 586-те жени също е била оценена много прецизно. И се оказало, че теломерите се удължавали, когато в диетата имало повече Витамин С и Витамин Е.

 

Това изследване го доказва. Защото е било измерено. Дори решаващият параметър - дължината на теломерите, защитните капачета на хромозомите. Не са раздавали просто въпросници, не са раздавали просто капсули с витамини или плацебо и не са се надявали, че участниците наистина ще ги вземат (практически никога не се случва, главна критика!). И те обясняват, моля обърнете внимание: Винаги е една и съща, научно коректна причина , те обясняват положителния ефект със свободните радикали и оксидативния стрес. Теломерите са особено чувствителни към свободните радикали. А този вид стрес би намалил и активността на съответния ензим, теломеразата, който удължава нашите теломери. Двоен механизъм на действие.

 

Заключение по думите на изследователите: "Нашето проучване дава първите индикации за връзка между приема на мултивитаминни препарати и по-дългите теломери". С други думи, по-дълъг живот. Вечно млади и здрави!

 

Теломерите бяха обект на Нобелова награда за медицина 2009 година. Тук сме в центъра на науката.

 

Но уви, България отхвърля мултивитаминните препарати. Е, всеки сам решава и не лекарите, не лошата ни здравна система, а всеки сам е виновни за страданията си! Аз за мен и моето семейство съм решил, а резултатите са явни и неоспорими! Децата ми, аз и жена ми не се разболяваме и сме изпълнени с енергия.

 

Искате и ВИЕ да сте като нас? Заповядайте:

 

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват