Хора със слаб бушон

Познавате ли такива хора? Хора, които могат да се развълнуват за ВСИЧКО? Които бързо "вдигат 180", които бързо "разкъсват яката си", които "изпускат парата", които имат "слаб бушон"?

 

В народната реч има много изрази за такива съвременници. Те толкова се разстройват от най-малките неуредици в ежедневието си, че редовно получават холеричен пристъп.

 

Какво е решението?

 

Магнезият, "солта на вътрешното спокойствие", както винаги красиво се изразявам.

Всъщност забелязвам положителния ефект на този минерал и при себе си.

Когато приема голяма дневна порция, преминавам през напрегнатото си ежедневие много по-спокойно.

 

Отново и отново чувам да казвате, че не може да имате недостиг на магнезий, защото нямате крампи в прасците.

Но магнезият е отговорен за много повече неща в организма, отколкото за отпускането на мускулите. Той е незаменим като кофактор за стотици ензимни процеси (включително метаболизма на Витамин D). Тялото ви не може да функционира без магнезий, той е жизненоважен минерал! Митохондриите, нашите малки електроцентрали в клетките, могат да произвеждат достатъчно енергия само с магнезий. Ако това не е така, се чувствате слаби и уморени, имате чувството, че не можете да се справите с ежедневието.

 

Но моля, бъдете внимателни - твърде много магнезий наведнъж може да има много неприятни последици: Диария и/или болки в корема! Затова, моля, винаги дозирайте внимателно и увеличавайте бавно. Най-добре е да приемате дозата си магнезий вечер. Това ще Ви помогне да се отпуснете и на сутринта обикновено ще можете да "отидете на гърне" без никакви проблеми.

 

Тези странични ефекти обаче е по-вероятно да се появят, ако използвате магнезиеви съединения като магнезиев оксид или магнезиев карбонат (масовите евтини продукти) . При добре усвоимите съединения като магнезиев цитрат това се случва само при много чувствителни хора. Количеството, което понасяте в началото е различно при отделните хора.

 

И моля, не забравяйте: Недостигът може да бъде открит в кръвта ви! Такова изследване може да направите и сами в близката до вас лаборатория. Магнезия трябва да е над 1 милимол на литър.

 

Един свят без магнезиев дефицит - колко прекрасно би било това!

Спокойни, мили и разбиращи хора навсякъде.

Хора, които не искат веднага да ви издърпат от колата, само защото се придържате към предписаното ограничение на скоростта.

Хора, които не ви подминават без поздрав на път за работа сутрин, както са правили през последните 10 години, а ви се усмихват и учтиво казват "Добро утро".

Хора, които не крещят на съпруга/съпругата си, на децата си, на кучетата си или на колегите си само защото не правят нещо веднага. Хора, които сядат с другите, за да решават конфликти, вместо да започват войни, да пишат постове на омразата и да нападат други хора.

 

Един свят, охладен не от успокоителни, а от консумацията на магнезий!

 

Търсите си качествен, биоактивен, високо дозиран магнезиев цитрат?

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник:

Vitamin D und Magnesium - Synergien nutzen – gemeinsam substituieren

https://www.karger.com/Article/Pdf/454968

Magnesium in the Central Nervous System

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507250/

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват