"Искам да живея естествено!"

Някои хора реагират с ужас, когато с оглед на многото измерени дефицити на есенциални вещества, първоначално им предписвам много хранителни добавки. При толкова много капсули някои казват: "Не искам да поглъщам всичко това. Защото искам да живея естествено." Но дефицитите само доказват, че те НЕ са живели естествено до сега. В противен случай дефицитите не биха съществували. Спомняме си Хипократ от Кос, който казва: "Нека храната бъде нашето лекарство". Само при неправилно хранене и/или повишена нужда се появяват дефицити.

 

Ако искате да живеете по естествен начин, трябва само да направите следното: Продайте колата, изключете централното отопление, нарежете дърва, обработете нивата и така изгаряйте по 5000 kcal на ден. Не можем да изгорите толкова калории на бюрото си. В миналото хората са получавали достатъчно от качеството на храната само чрез голямо количество. Ако количеството на храната намалява поради по-ниската потребност от калории, трябва да се обърне още по-голямо внимание на качеството. И точно тук хранителните добавки са незаменими.

 

Запомнете: Законът за минимума учи, че най-ниската измерена стойност определя нашето благосъстояние. Ние сме толкова добре или толкова зле, колкото ни позволява най-ниската стойност. И не може да компенсирам липсата на Цинк, като приемам повече Йод. Недостигът на незаменими аминокиселини не може да се компенсира с повече мастни киселини. Ето защо винаги се стремя към оптимални стойности при хората на, които помагам, за да дирижирам метаболизма като добър оркестър.

 

Още по темата?

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват