Как по естествен начин да се излекувам от остеопороза?!

Остеопорозата е широко разпространено заболяване. Тя може да бъде открита при стотици хиляди българи. И, разбира се, освен добри съвети (... движете се!) има и добри и скъпи фармацевтични медикаменти.

 

Природата е много по-ефективна срещу остеопорозата, отколкото който и да е химически препарат на фармацевтичната индустрия. В едно колективно проучване (Arch Intern Med. 2006; 166 (12)) намираме доказателство, че

 

Витамин К, по-точно Витамин К2

 

не само предотвратява остеопорозата, но и сериозната последица. Витамин К2 предотвратява

 

  • 60% от фрактурите на прешлените,

  • 77% от фрактурите на тазобедрената става,

  • 81% от другите фрактури.

 

Не звучи ли това сензационно за всички засегнати. Това е факт! Фармацевтичната индустрия не постига тези проценти на успеваемост. Един учтив въпрос: Приемате ли Витамин К2? Не! Защо всъщност се правят научни изследвания?

 

Между другото, може да направите кръвно изследване, за да видите дали лично Вие имате достатъчно или твърде малко Витамин К2 в организма си. С други думи, дали Вие сте изложени на риск.

 

Попаднах на интересна новина по темата за остеопорозата в немското списание Фокус, която се вписва чудесно тук.

 

В нея се съобщава за едно съвременно лекарство срещу остеопороза (Бифосфонат). То се поглъща ежедневно или се влива на всеки три до четири седмици. Цената на един флакон 350 евро.

 

Предотвратява 40 % от фрактурите на тазобедрената става и 70 % от фрактурите на гръбначния стълб. Този медикамент не е по-добър от Витамин К2, по-скоро е по-лош.

 

Истинската разлика с Витамин К2 обаче не е ефикасността, не е цената, а са страничните ефекти на фармацевтичния препарат. Откъс от листовката:

 

Чести: Повишаване на телесната температура, грипоподобни симптоми, анемия, болки в ставите, болки в мускулите, мускулни крампи, бъбречна дисфункция, бъбречна недостатъчност, стомашно-чревни оплаквания, главоболие, конюнктивит.

 

Не чести: Вкусови смущения, мускулни тремори, безпокойство, нарушения на съня, замаяност, възпаление на устата лигавица, задух, кашлица, подуване на крайниците, болка в гърдите.

 

Любезен въпрос: Вие, уважаеми пациенти с остеопороза, приемате ли фармацевтичното лекарство или доста по-ефективния, без странични ефекти и по-евтин Витамин К2?

 

Ами. Медицината днес. Знам точно какво получавате в една "реномирана" клиника за остеопороза.

Извратена медицина. Мога да го кажа, защото алтернативата е добре известна.

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват