Колко вида медицина съществуват според Платон?!

"Има 2 вида медицина - една за робите и друга за човеците. Тази за робите трябва бързо да премахне симптома, за да може по-бързо да се върнат на работа. Тази за свободния човек се опитва да разбере симптома, неговото значение за здравето на тялото в неговата неразрушима цялост, за да се достигне до завършено равновесие (физическо, психическо и енергийно)". Цитат Платон.

 

Нека сега заедно да помислим и разберем цитата по-горе. Какво точно има в предвид Платон? Кои са тези два вида медицина? Възможно ли е изобщо това?

 

Нека първо анализираме конвенционалната медицина. Какво точно прави тя? Ще вземем един пример от моят живот:

 

Преди 10 години имах ужасни болки в дясната тазобедрена става. Като един послушен роб отидох на лекар ортопед. Разказах му за моят проблем. Поисках и болничен да си почина малко. Лекарят обаче каза, че няма нужда от почивка. Веднага ми изпиша хапче за болките и утре спокойно мога да работя. Попитах го за причината, той ми отговори, че ставите ми били износени. Попитах го, защо. Но на този въпрос не ми отговори, каза да пия болкоуспокояващите и след няколко години когато те не работят вече и болката стане непоносима, да ида да смени ставите!

 

Интересна история и то част от моят живот! Как мислите, конвенционалната медицина, медицината на робите ли е? На мен така ми изглежда!

 

Сега ще ви разкажа и продължението. Това беше времето, в което бавно започнах да се събуждам. Започнах да чета и да се интересувам по темата. Оказа се, че има и една друга медицина. Аз и викам Щастлива медицина. Тя се занимава със здравето на хората, с това какво е нужно и какво е излишно на тялото за да бъде то здраво. Оказа се че повечето от есенциалните, незаменими вещества ми липсваха, а алкохола, цигарите, лошата храна, липсата на движения и стреса ми бяха доста в повече! Отстраних липсите и спрях нещата, които пречиха на тялото ми да бъде здраво. И проблема с болките изчезна! А износените стави се възстановиха!

 

Сега надявам се разбирате какво точно иска да каже Платон. И осъзнавате, че

 

ЗДРАВЕТО НА СВОБОДНИТЕ ХОРА Е ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват