Манипулирани изследвания за Витамин D!

В моята младост Витамин D3 традиционно и изключително се свързваше със здравето на костите. Тогава обаче е нямало голям успех с приложението на Витамин D при остеопороза, защото просто не се е знаело много за Витамин К2 (по онова време той не се е измервал).

 

Междувременно нещата се променят. Истинската шумотевица около този биофактор възниква, когато многобройни наблюдателни проучвания (внимавайте!) показаха значителни корелации между недостига на Витамин D

 

  • рак,

  • сърдечен удар,

  • астма и

  • автоимунни заболявания.

 

Според Института "Роберт Кох" 60% от възрастните в Европа имат типичен недостиг на Витамин D. Вие също!

 

Въпреки това, Института "Роберт Кох" определил референтна стойност, т.е. долна граница, от едва 20 ng/ml. Ние, както знаете, здравето започва от 60 ng/ml нагоре.

 

Тъй като тези корелации са забелязани, започват така наречените интервенционни проучвания. С други думи, на хората се даваше или Витамин D, или плацебо и резултатите се проверяват след няколко години. Това са "истински" проучвания. Златен стандарт!

 

Това, което показват проучванията е разочароващо. По-голямата част от тези интервенционни проучвания не са убедителни. Изглежда, че Витамин D3 изобщо не действа.

 

Например, в проучването VITAL, и вие, и аз веднага бихме забелязали, когато го прочетете, че 85% от участниците са имали малко над 20 ng/ml Витамин D3 в кръвта. С други думи, "нормална стойност". Допълнителното незначително количество Витамин D3, което се дава на участниците, би могло да има малък или никакъв ефект. Измама!

 

Това важи и за огромното мнозинство от рандомизирани контролирани проучвания на Витамин D (Nutrients 2022, Jan 12;14 (2): 303).

 

Тези проучвания са безсмислени. Манипулирани проучвания.

Решение? ИЗМЕРВАНЕ. Основата на молекулярната медицина.

 

АЗ ИЗМЕРВАМ, преди да започнем да бръщолевим. Измервам, а не предписвам на сляпо някое хапче. Измерваме и след това, за да се убедя, че е достатъчно!

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Витамин D3 наистина е хормон-чудо. Изглежда, че той действа добре и по-добре при по-високи дози (не при кръвно ниво 20ng/ml). За автоимунните заболявания например са ни необходими над 100 ng/ml в кръвта.

 

Разбира се, човек може да докаже тези удивително положителни ефекти само ако ИЗМЕРВА. Напълно нова идея в средновековната ни конвенционална медицина. Тя е и си остава чиста измама! Е .....

 

Надявам се, че разбирате и проумявате написаното по-гора! Когато нивото на Витамин Д3 в кръвта е 20ng/ml, 1000 IU на ден не вършат работа и 5000 IU на ден не вършат работа. Нужно е целенасочен висок прием на Витамин Д (100 000 IU например) в продължение на 10 дена, за да се вдигне контрактацията в кръвта. И след това добра поддържаща доза за да остане нивото високо. И след това ИЗМЕРВАНЕ, за да се убедим, че сме взели достатъчно! Тогава Витамин Д работи!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват