Наднормено тегло? Мозъкът е виновен!

Ако сте с наднормено тегло, вече сте се подлагали на много, много диети. Отдавна сте усвоили принципа "стройни завинаги", но... просто не можете да се справите. Не можете да преминете

 

от захарта

към протеини.

 

Така, ако сте част от мнозинството българи, ще бъдете успокоени от най-новото изследване на Института "Макс Планк" в Кьолн.

 

Изследователите доказаха, че не можете да си помогнете. Хранителното ви поведение, (цитирам) мозъчните ви мрежи са "програмирани" за захар и мазнини.

 

Учените дават на участниците стандартизирана храна в продължение на осем седмици. Единствената разлика била, че на половината от тях давали за десерт пудинг с много захар и мазнини, а на другите - подобен пудинг с по-малко захар и мазнини но с повече протеини.

 

Впоследствие успели да докажат с помощта на ядрено-магнитен резонанс, че в групата със захар/мазнини, именно такива калорични храни активират в по-голяма степен допамин-зависимата система за възнаграждение.

 

Добре, добре, добре, ще кажете вие. Всички сме минали през този експеримент в детството си. Захар и мазнини? Наричат се шоколад, наричат се "Марс" или "Сникърс". Това, което е доказано тук, в института "Макс Планк", означава само, че мозъците на много от нас (не на всички!) са предварително програмирани през целия ни живот в посока

 

прекалено сладко

прекалено мазнини

прекалено дебели.

 

Толкова за науката. Свивате рамене. Това е всичко. Ние, веселите хора, мислим по-нататък. Ако можете да програмирате мозъчната си мрежа, както е доказано тук, не можете ли също така да я препрограмирате, за да бъде здравословна?

 

ДА БЪДЕТЕ ЗДРАВИ?

 

Това ми напомня: Почерпете се всеки ден с шейк, изисква се само качествен продукт изчистен от мазнини и захар. За мен лично е пристрастяващо. Искам да го пия отново всеки ден. И това е точното решение на вековния проблем на човечеството с наднорменото тегло:

 

Измислете здравословен (нисковъглехидратен, високопротеинов) деликатес,

яжте го всеки ден

и се програмирайте

да си набавите възнаграждение

на което не можете да устоите

 

... и станете стройни. Възможно е дори да сте здрави. Имате ли деца? В такъв случай действайте!

 

Аз лично правя на моите деца два здравословни шейка, един витаминозен, а другия протеинов:

 

 

Какво се случва ли?! Ами не търсят сладко, здрави са и не са ходили на лекар от години!

 

Горното важи и за възрастните (!!!)!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват