Нашето тяло....

Нашето тяло е нашият инструмент, с който преминаваме през живота. За да звучи хубава музика, инструментът трябва да е добре настроен, защото и най-добрият музикант не може да свири хубава музика на лошо настроен инструмент.“

 

Това казва професор д-р Шпона (Spona), биохимик от Виенския университет. И как, казва той, се настройва корпусът на инструмента (нашето тяло)?

 

С АМИНОКИСЕЛИНИ....

 

Той обяснява какво се случва, когато ние активните хора приемаме аминокиселини:

 

  1. Приемайки аминокиселини, намалявате риска от мускулна треска, която се причинява от малки разкъсвания в мускулите, т.нар. Микротравми.

     

  2. Негативните последици от претренирането могат да бъдат намалени или напълно избегнати чрез прием на аминокиселини. Това означава, че можете да тренирате повече и да съкратите времето за възстановяване.

     

  3. Положителният ефект на аминокиселините върху хормоналния баланс и благосъстоянието (ключова дума: умора, спад в работоспособността, податливост на инфекции) играе важна роля в състезателните спортове. Без излишни калории и без холестерол, те са есенцията, която позволява високи спортни резултати.

 

Аминокиселините са есенцията, която прави възможно постигането на високи резултати. В спорта. В живота.

Позволете ми да добавя: Също и в моята професия, като автор на статии. Като коуч. Като семеен човек. И като човек който бяга, тренира и работи ежедневно.

 

Професор д-р Шпона е прав! Лично проверено!

 

Послепис: Кимането в знак на съгласие е добре. Вие също го правите. Но кога за последен път сте измервали аминокиселините си? В кръвта? А кога за последен път приемахте аминокиселини?

 

Послепис 2: Добрите резултати не падат от небето! Те са плод на всекидневен труд.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват