Научните изследвания за рака!

 

Изследванията на рака в световен мащаб са прекрасен пример за това, как хората обичат да изследват. Изпълнение на проекти. Кандидатстване за финансиране. Искат да си извоюват име. Но има едно нещо, което те избягват. Както дяволът избягва светената вода. Удовлетворяващия резултат! Успеха! Защото това би сложило край на изследователската им работа. Те биха били излишни. Нещо много лошо!

 

Сравнително новото проучване публикувано в Cell Reports 15, 1-14, May 10, 2016.

 

За какво става дума?

 

  • През 1910 г. е показано в индийското проучване, че не е задължително хората да имат рак. Изследван ли е начинът на живот на индианците? Не.

     

  • През 1913 г. е доказано убедително при мишки, че диета без въглехидрати води до изчезване на предварително инжектиран рак. Контролните мишки умряха, а кето-мишките оживяха.

    Приет ли е принципът? Не, лекарите отвръщат глава. Ако ефективността е дори 50%, това би означавало, че 23 000 българи годишно ще се избавят от рака.

     

  • Моля, обяснете ми хора, защо лекарите не прилагат ефективен принцип? (!!!)

 

И така, нека се върнем към Cell Reports 15, 1-14, May 10, 2016. Основна идея: Ако успеете да прекъснете кръвоснабдяването на туморите, това би могло да им навреди. И точно това се прави. Така наречената антиангиогенна терапия можете специално да предотвратите кръвоснабдяването на туморите. Това

 

"... обикновено показва временен успех, като забавя растежа на тумора за определен период от време или дори го спира напълно. В хода на лечението обаче туморите стават резистентни към тези терапии и започват да растат отново."

 

Означава: Всичко е напразно. И ето, че идва професор Кристофори (Christofori) от университета в Базел. Той още веднъж доказва, че най-новите лекарства ефективно предотвратяват образуването на кръвоносни съдове. За съжаление обаче туморите продължават да растат и без да се снабдяват с нови кръвоносни съдове.

 

"Това е неочаквано наблюдение, както пишат изследователите",

 

казва Кристофори. 

Груба глупост. Нищо неочаквано. Защото след "биохимична и молекулярно-генетична проверка" бързо се установява, че

 

"... Туморните клетки променят своя метаболизъм. Те не използват кислород за производство на енергия... а преминават към безкислородно производство на енергия - гликолиза".

 

С други думи: Туморните клетки се хранят със захар. Ексклузивно! И живеят щастливо, дори без кръвоносни съдове. И според Кристофори това е напълно ново, неочаквано откритие.

 

Да продължава ли? Колко по-глупаво може да стане?

 

И сега, според Кристофори, трябва да потиснем това безкислородно производство на енергия, т.е. използването на захар. И той обсъжда различни медикаменти. Таблетки! С прекрасни научни имена. Които едва ли мога да изрека.

 

Заключение: Такъв водещ изследовател никога не би стигнал до примитивната идея просто да се спре захарта. Защото тогава изследването му щеше да приключи. Той щеше да постигне целта си. Раковата клетка ще умре от глад!

 

Разбирате ли? (!!!)

 

Нещата наистина са доста прости. За жалост простото трудно се проумява!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват