Отровни ли са зърнените култури?!

Отровни ли са зърнените култури?!

Georgi Terziev

Въглехидратите съкращават живота. Ако се консумират в количества, които се смятат за нормални в тази страна, те често водят до инсулинова резистентност, а по-късно и до диабет тип 2. Ако клетките вече не реагират правилно на инсулина, те изпадат в енергийни кризи. Ако на клетките им липсва енергия, те вече не могат да правят това, за което са създадени. Резултатът: Разболявате се.

 

Въглехидратите също така разстройват микробиома в червата и правят червата пропускливи (Leaky Gut). Резултатът: Разболявате се.

 

Въглехидратите също така отслабват имунната система и атакуват стените на кръвоносните съдове. Резултатът: Разболявате се.

 

Не е чудно, че ниско въглехидратното хранене има лечебен ефект.

 

Отказа от зърнени храни има и други благоприятни въздействия върху здравето:

 

Зърнените храни често са замърсени с токсини от плесени!

 

Нийл Браун (Neil Brown), учен от английски университет, изследва плесените по-отблизо. Той изследва плесени само върху пшеницата. Ако плесенните токсини попаднат в организма с храната, имунната система се задейства. В дългосрочен план тя е отслабена. Подозира се, че токсините на плесените подпомагат развитието на болестта на Алцхаймер, рака и други хронични заболявания.

 

Може да се предположи, че не само пшеницата, но и всички видове зърнени култури са замърсени с гъбични токсини. Те се развиват по растенията особено често, когато има продължителни периоди на дъжд по време на фазата на растеж.

 

В ЕС съществуват гранични стойности. Това обаче не означава, че в зърното няма гъбични токсини, а само че количеството им е под определен праг. Но дори токсини в концентрации под прага могат да предизвикат възпалителни реакции. Нийл Браун и неговият екип откриват, че зърнени култури, които превишават праговите стойности многократно също попадат на пазара. За да се избегне ефективно опасността, трябва да се избягват зърнените храни.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Johns, Louise E., et al. "Emerging health threat and cost of Fusarium mycotoxins in European wheat."

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.