Отровни ли са зърнените култури?!

Въглехидратите съкращават живота. Ако се консумират в количества, които се смятат за нормални в тази страна, те често водят до инсулинова резистентност, а по-късно и до диабет тип 2. Ако клетките вече не реагират правилно на инсулина, те изпадат в енергийни кризи. Ако на клетките им липсва енергия, те вече не могат да правят това, за което са създадени. Резултатът: Разболявате се.

 

Въглехидратите също така разстройват микробиома в червата и правят червата пропускливи (Leaky Gut). Резултатът: Разболявате се.

 

Въглехидратите също така отслабват имунната система и атакуват стените на кръвоносните съдове. Резултатът: Разболявате се.

 

Не е чудно, че ниско въглехидратното хранене има лечебен ефект.

 

Отказа от зърнени храни има и други благоприятни въздействия върху здравето:

 

Зърнените храни често са замърсени с токсини от плесени!

 

Нийл Браун (Neil Brown), учен от английски университет, изследва плесените по-отблизо. Той изследва плесени само върху пшеницата. Ако плесенните токсини попаднат в организма с храната, имунната система се задейства. В дългосрочен план тя е отслабена. Подозира се, че токсините на плесените подпомагат развитието на болестта на Алцхаймер, рака и други хронични заболявания.

 

Може да се предположи, че не само пшеницата, но и всички видове зърнени култури са замърсени с гъбични токсини. Те се развиват по растенията особено често, когато има продължителни периоди на дъжд по време на фазата на растеж.

 

В ЕС съществуват гранични стойности. Това обаче не означава, че в зърното няма гъбични токсини, а само че количеството им е под определен праг. Но дори токсини в концентрации под прага могат да предизвикат възпалителни реакции. Нийл Браун и неговият екип откриват, че зърнени култури, които превишават праговите стойности многократно също попадат на пазара. За да се избегне ефективно опасността, трябва да се избягват зърнените храни.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Johns, Louise E., et al. "Emerging health threat and cost of Fusarium mycotoxins in European wheat."

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват