Полета до Луната и медицината днес?!

Кое е най-голямото откритие по време на лунното пътешествие? Най-голямото откритие на лунното пътешествие всъщност беше Земята. Астронавтите поглеждат назад по пътя си към Луната - и открили красотата на Земята. Всички астронавти са толкова очаровани от синята планета, че прекараха остатъка от живота си, работейки за нейното опазване. Първите снимки на Земята, направени от Космоса, са най-продаваните плакати в света по онова време.

 

В съвременната медицина ми се струва, че летим до Марс, Юпитер и Венера в търсене на все по-чужди за организма вещества, за да се лекуваме с тях. За съжаление в това търсене на нови лекарства медицината забравя да се "обърне" и да помисли от какво всъщност сме изградени. Хората са изградени от 47 незаменими вещества. Аминокиселини, мастни киселини, витамини, минерали и микроелементи. Ако само едно вещество липсваше напълно, ние сме мъртви. Именно това означава есенциално, т.е. необходимо за живота.

 

Ако някои вещества не липсват напълно, но има недостиг, човешкото същество не работи на 100 процента. Това може да доведе до заболявания. Но, вместо да потърси истинската причина за болестите и да отстрани или коригира дефицита, медицината разполага с хиляди чужди химически вещества, готови да лекуват симптомите на дефицита. С други думи, лекува симптома, но не отстранява причината. Проблема тук е, че недостатъкът на есенциалните вещества не може да се патентова. Никоя фармацевтична компания не може да патентова есенциалните вещества и след това да ги продава на висока цена. Затова и тези жизнено важни есенциални вещества са демонизирани от фармацията!

 

Още по темата?

 

 

Надявам се разбирате и осъзнавате написаното по-горе!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват