Проблеми? Имаме решение!

Всяка отделна клетка в тялото съдържа един и същ генетичен код. Въпреки един и същ код се образуват нервни, мускулни или имунни клетки, които не само изглеждат много различно, но и работят по много различни начини. Това е възможно чрез включването и изключването на определени гени и се нарича Епигенетика.

 

По време на остра вирусна инфекция (също превключване на гени!) се включват много специфични гени, както и при внезапен стрес или пи разграждане на токсини. Различните генетични програми могат да реагират на многото различни ситуации с, които тялото трябва да се справи.

 

Става проблем, когато поради липса на физически упражнения и хранителни вещества гените за производство на провъзпалителни посланически вещества са постоянно активни. Намаляващата чувствителност към инсулина също активира тези гени. Постоянният стрес, тормозът или токсичните взаимоотношения също са проблематични. Гените се активират, което води до повишено образуване на стресовия хормон кортизол. Гените, които всъщност са предназначени само за борба с краткосрочния дисбаланс, стават постоянно активни. В дългосрочен план това води до хронични заболявания.

 

Революционен експеримент. Публикуван е през 2002 година., но за съжаление резултатите от него все още не са намерили място в конвенционалната медицина:

 

Потомството на мишки майки, снабдени с хранителни вещества (хранителни добавки), е по-малко податливо на заболявания от своите майки. Те са живели средно с една трета по-дълго от потомството на мишки майки, които не са получавали специален коктейл от хранителни вещества (J Nutr. 2002; 132:2393 S).

 

Оттогава е известно, че самото прилагане на някои хранителни вещества може да включи гени, които укрепват здравето. Това откритие е пробив в медицинските изследвания. След това са необходими около 10 години, за да се осъзнае, че хранителните вещества и други фактори, свързани с начина на живот, действат не само по време на развитието на плода, но и през целия живот. Че дори 90-годишни хора могат да възстановят генетичната си програма към здраве.

 

Когато започнах да предписвам на хората витамини и минерали вместо лекарства, когато ги накарах да ходят и ги запознах с позитивното мислене, те и аз преживяхме чудеса. Осъзнах, че чрез подходяща диета и целенасочено добавяне на хранителни вещества, чрез физически упражнения и различен начин на мислене се променят основни процеси в организма, които след това водят до изцеления. Аз бях практикът, който вече даваше възможност на хората да правят това, което науката едва изследваше.

 

Отново една проста рецепта:

 

  • Ниско въглехидратно хранене (Low Carb) - Заглушава гените, които произвеждат провъзпалителни вещества.

     

  • Есенциалните хранителни вещества - Особено витамините от група В, аминокиселината Метионин и полуесенциалното хранително вещество Холин като цяло настройват активността на гените към здравословна.

     

  • Упражнения - Включват гените за възстановяване на митохондриите. Това води до повече енергия, а повече енергия води до здраве.

     

  • Мислене - Позитивността и спокойствието намаляват активността на гените, които произвеждат хормони на стреса. Това има положителен ефект върху целия организъм.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват