Ваксинациите и аутизмът - скритата истина

Аутизмът се разпространява като епидемия.

Официално, възможната връзка между ваксинациите и аутизма категорично се отрича. Всеки, който се осмели да изкаже и най-малкото подозрение в това отношение, бива запращан в ъгъла на чудаците, лъжците и фалшификаторите на изследвания и заглушаван възможно най-бързо - точно както се случва с гастроентеролога д-р Андрю Уейкфийлд, доктор на медицинските науки, преди доста години.

 

През 1998 г. д-р Уейкфийлд и 12 негови колеги публикуват проучване в известното научно списание „Lancet“, в което изследват връзката между чревните разстройства и нарушенията в развитието на децата. Тъй като времевата близост между ваксинацията срещу MMR (морбили, паротит и рубеола) и първата поява на аутистични разстройства предполага връзка, това също е споменава в проучването.
На пресконференцията Уейкфийлд съветва родителите да използват моновалентни ваксини като предпазна мярка и да избягват многовалентните ваксини, като например ваксината MMR.

 

Важно е да се спомене, че Уейкфийлд не съветва да се отказваме от ваксините!

 

 * В интерес на истината в България също се предлагат моновалентни или двувалентни варианти на някои ваксини, поне преди около 10 г. имаше. Такива ни бяха препоръчани след като детенцето ни отключи епилепсия

 

През 2004 г. „Sunday Times „ обвинява Уейкфийлд във фалшифициране на резултати и приемане на подкупи от родители, които подозират, че ваксинациите са причина за аутизма на децата им. Последвало разследване  на Уейкфийлд.
Неговите колеги и съавтори на изследването официално се оттеглят от Уейкфийлд, както и от съавторството си. Репутацията на Уейкфийлд се срива. Накрая лицензът му за практикуване на медицина е отнет и той напуска Обединеното кралство заедно със семейството си. Той не e разполагал с финансови средства, за да предприеме съдебни действия в своя защита и да се реабилитира.

 

Какво се случва обаче след няколко години.. през 2013 г., д-р Уилям Томпсън, водещ служител на Центъра за контрол на заболяванията в САЩ, прави сензационно признание:
Той съобщава, че през 2004 г. агенцията му е манипулирала проучване, в което е участвал самият Томпсън. Целта на това изследване е била окончателно да разсее слуховете за възможна връзка между ваксинациите и аутизма. От окончателния доклад са били премахнати важни данни, които биха доказали причинно-следствената връзка между ваксината MMR и аутизма.
В това резюмето на изследването отново и отново се чете, че няма връзка, че не може да се разпознае повишен риск от аутизъм след ваксинация с MMR, че ваксинацията с MMR никога не може да причини аутизъм и т.н


След признанието на д-р Томпсън, Андрю Уейкфийлд има още една възможност отново да излезе пред обществеността и да се бори за реабилитацията си. Заедно с други активисти той заснема документалния филм VAXXED (в превод „Ваксиниран“), който в предизвиква фурор в САЩ и хвърля светлина върху прикриването от страна на властите на гореспоменатата връзка между MMR ваксината и аутизма.


В Германия също има подобен филм - това е документаленият филм на същата тема: „MAN MADE EPIDEMIC - Die verschwiegene Wahrheit“ (в предод „ЧОВЕШКА ЕПИДЕМИЯ - Скритата истина) на Натали Беър, (*1979 г.), режисьор и продуцент, но и майка на малко момче с аутизъм.

В него тя тръгва на пътешествие по света, разговаря с водещи лекари, учени и засегнати семейства. Това са семейства с деца, които са били щастливи и здрави - и внезапно са станали аутисти след ваксинация.

Във филма своето мнение изразяват както твърдите привърженици, така и критиците на ваксинацията. Филмът не остава на повърхността - Беър иска да стигне до същността на въпроса и задава правилните въпроси, за да помогне на новите хора да се ориентират в объркващия лабиринт от аргументи.


Един от интервюираните от Натали Беър е Андрю Уейкфийлд - може би една от причините, поради които филмът „MAN MADE EPIDEMIC“ е бойкотиран от телевизионни оператори, разпространители и филмови фестивали. Подобно на "VAXXED", „MAN MADE EPIDEMIC“ също е изваден от програмата на голям филмов фестивал само няколко дни преди планираната му премиера.
Филмът има особено силно въздействие върху хора, които никога не са се замисляли сериозно за ваксинацията, както и за родители с деца, страдащи от заболяването.


Можете да гледате трейлъра на филма „MAN MADE EPIDEMIC - Die verschwiegene Wahrheit“ тук:

https://www.youtube.com/watch?v=ypsRBqjmjs8

 

Дали наистина има връзка между ваксинациите и аутизма? Отговорът на този въпрос е спорен. Той зависи от това, всеки на какво и кого вярва, както и дали вече се сблъсквал с аутизма.

 

Факт е, че ние родителите на деца, страдащи от аутизъм винаги ще търсим причините и ще се опитваме да предпазим нашите близки и приятели от фактори, носещи дори и „малък риск “ за заболяването.

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

 

Поздрави :)

Катерина Терзиева

 

Източници: Wakefield AJ et al., Ileal-lymphoid-nodular hyperplasia, non-specific colitis, and pervasive developmental disorder in children. Lancet, Februar 1998, (unspezifische Colitis und tiefgreifende Entwicklungsstörung bei Kindern)/Thompson WW, DeStefano F, MMRvaccineandautism: an update of the scientific evidence. Expert Rev Vaccines, Februar 2004, (MMR Impfung und Autismus: ein Update der wissenschaftlichen Beweislage)

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват