Значението на храната и нашето здраве!

Вашето тяло се състои от това, което ядете. Филето от пилешки гърди се превръща в мускули, костно вещество, имунна система, невротрансмитери и много други. Зехтинът, маслото и Омега-3 капсулите образуват мембраните на новите клетки и покриват нервните клетки. Те се използват и за производството на енергия, която е необходима за хилядите различни процеси в организма. Броколите също се превръщат в енергия, вторичните им растителни вещества задвижват множество различни имунологични процеси, а благодарение на чревните бактерии от фибрите на броколите се произвеждат късоверижни мастни киселини (кетонни тела), които от своя страна снабдяват чревните клетки с енергия и активират имунните клетки.

 

Тялото като къща

 

Представете си, че строите къща. Какви материали бихте избрали за да построите къщата си? Здрави тухли, бетон, дебели дървени греди и добре изолирани прозорци или картон, пластмасови листове и криви клони?

 

Когато става въпрос за строеж на къща, (почти) всеки осъзнава, че добрата къща се прави от добри строителни материали. От друга страна, импровизираната къща е направена от всичко, което можете да намерите.

 

Колкото и да е странно, много хора не осъзнават, че същият принцип важи и за телата им. Здравото и добре функциониращо тяло се състои от висококачествена храна.

 

В западния (така наречен цивилизован!) свят мнозина имат избор да изградят телата си като здрави къщи или уязвими НЕСТАБИЛНИ ПОСТРОЙКИ. Бялото брашно, алкохолът, захарта, полуфабрикатите, сладкишите и закуските се превръщат в нестабилни постройки. Те са предразположени към автоимунни заболявания и сърдечна недостатъчност, рак, инфекциозни заболявания и много други наричани болести на цивилизацията. СТАБИЛНИЯТ ДОМ издържа на всичко това, защото е здрав и компетентно имунизиран. За изграждането му са необходими много зеленчуци, за предпочитане в биологично качество, висококачествени яйца, месо и риба, бобови растения, гъби, семена и ядки, масло, зехтин и билки.

 

Ние сме това, което ядем!!!

 

Надявам се, че разбирате написаното по-горе и осъзнавате, че здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце! Вие решавате какво ще сложите в устат си и следователно дали ще сте здрави или болни!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват