Автоимунни заболявания? План за действие!

Автоимунни заболявания

 

Много от Вас се свързват с мен и искат информация за различните автоимунни заболявания. Днес бих искала да споделя с Вас тази информация. През последните десетилетия броят на автоимунните заболявания се увеличи значително.

 

Противовъзпалителната диета може да повлияе благоприятно на болестта на Хашимото, ревматизма, язвения колит и др. Всички зърнени храни - особено пшеницата - трябва да се избягват. Разбира се, това важи и за всичко, приготвено от тези зърна - от пица до торта. Освен това фруктозата е друг фактор за възпаление. Ето защо всички безалкохолни напитки са забранени. За съжаление сладките плодове трябва да се заменят с много и различни зеленчуци. Омега-6 мастните киселини също трябва да се избягват. Млечните продукти трябва да бъдат изключени. За разлика от тях ценните Омега-3 мастни киселини, които се съдържат предимно в маслата или мазните морски риби, имат противовъзпалително действие. Антиоксидантите, като витамините С и Е, Витамин D, микроелементите Селен и Цинк, трябва да са в горната граница на нормата. Леките тренировки за издръжливост също оптимизират имунната система.

 

Освен това самолечението може да се засили чрез оптимизиране на кръвните стойности. Това обаче трябва да се направи индивидуално. С гордост мога да кажа, че хората, които стриктно спазват насоките, успяват да намалят дозата на лекарства като кортизон, раковото лекарство MTX и др. или дори да спрат да ги приемат.

 

Сега на кратко. Какво да направите ако страдате от автоимунно заболяване?!

План за действие:

 

  • Генетично правилно хранене (кето).

     

  • Кръвни изследвания на есенциални вещества (витамини, минерали, аминограма).

     

  • Оптимизирана на нивата на есенциалните вещества в кръвта.

     

  • Всекидневно движение

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват