Аминокиселините: Решаващ фактор за здрав и дълъг живот!

Предстои революция в изследванията на процеса на стареене: колко стари ставаме (и можем да станем) и дали ще преживеем старостта здрави или болни.

Това не е заложено в гените ни, а решава метаболизмът ни.

 

В рамките на мащабно проучване са изследвани повече от 44 000 души. Резултатът е: открити са 14 основни стойности, всяка от които е показател за настоящото качество на живот и бъдещата продължителност на живота - решаващи за запазване на младостта и здравето.

 

Освен за мазнините в кръвта и кръвната захар, тези стойности се отнасят главно за аминокиселините, които очевидно играят решаваща роля с 5 от 14 стойности.

 

С други думи: пълнозърнестите храни са грешка. Човешкото тяло се състои основно от протеини и затова се нуждае изключително от протеини.

 

То се нуждае от протеин, за да се поддържа здраво, в добра форма и младо. Нуждае се от протеин, от аминокиселини, които се комбинират, за да образуват протеини и след това извършват множество ежедневни чудеса: здрави кости, здрава кожа, красива коса, силни мускули, стабилни кръвоносни съдове високоефективни имунни клетки, посланици, антитела. Транспортните протеини доставят жизненоважни витамини, минерали и др. чрез кръвния поток. Тялото ни може да произвежда хормони на щастието, съня и половите хормони само ако му осигуряваме достатъчно протеини. (!!!)

 

Като човек, който осъзнава как работи човешкото тяло, каква мощ има молекулярната медицина, отдавна разчитам на кръвния анализ и произтичащите от него нужди и възможности, със специален акцент върху аминограмата. И го правя изключително успешно. Въз основа на богати съвременни медицински изследвания и многобройни лечебни истории от практиката си, показвам как с помощта на аминокиселините можем не само да активизираме своите самолечебни сили и ефективност, но и да постигнем много повече Качество на живот. (!!!)

 

Доста интересна тема за размисъл, която малко противоречи на конвенционалната медицина.

Нека заедно да помислим!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват