Витамини ... "истински пробив"!

 

Цитат. От парламентарно изслушване в САЩ. Чували ли сте някога такива думи в българската медицина, от личния си лекар? Ето няколко факта:

 

Хранителните добавки (ХД) са ДОБАВКИ. Критиците достатъчно често пропускат това. ДОБАВЯНЕ означава преди всичко да се храните и да живеете възможно най-здравословно. И едва след това, наистина едва след това, ако това не е достатъчно, се допълва. Например с мултивитамин (Vitamineral 32 – клик....).

 

Витамини вместо ... здравословна храна, е пълна глупост! Никой не го е предлагал. Само критиците (обикновено журналисти) се преструват, че е така.

 

В САЩ се говори много открито за ХД. Там, по време на публичните изслушвания пред парламента, се произнасят следните изречения:

 

"Препоръките за витамините имат и икономически причини. За домакинствата с ниски доходи е много по-евтино да приемат мултивитамини (цени в САЩ), отколкото да си набавят тези витамини чрез правилно хранене.

 

Хората са по-склонни да приемат няколко таблетки, отколкото да се хранят с биологично месо, пшеничен зародиш, бобови кълнове и цветни зеленчуци. Независимо от паникьосаните съобщения в медиите, приемът на хранителни добавки не е проблем, а решение.

 

Продължителната употреба на добавки е истински пробив за общественото здраве, сравним с чистата питейна вода и обществената канализация.

 

Най-важният страничен ефект на витамините е, че не се приемат достатъчно. Витамините са изключително безопасни вещества. Фармацевтичните продукти не са. Всяка година в САЩ има над 106 000 смъртни случая, причинени от фармацевтични продукти, дори когато те са предписани правилно и се приемат според предписанията!

 

Добавянето на хранителни добавки от страна на гражданите трябва да се насърчава, а не да се възпрепятства."

 

Забелязвате ли?

 

  • ХД са полезни, спасяват живота на хората с ниски доходи. За социално уязвимите.

  • ХД не са проблем, те са решение.

  • ХД са истински пробив в областта на общественото здраве.

  • Страничен ефект № 1 на витамините е неприемането на достатъчно количество от тях.

 

Достатъчно? Не получавате достатъчно количество?Как да разберете? Измерете (кръвни изследвания)! Убеждаването на себе си, измерването се е превърнало в основа на нашия социален живот, на нашия напредък през последните 100-200 години. Затова е толкова странно, толкова учудващо, че

 

ИЗМЕРВАНЕТО

 

все още не е навлязла в лекарските кабинети или поне не много, когато става дума за най-важното човешко благо - здравето.

 

Искам да кажа: За мен, във всеки случай, ХД и думата "измерване" са абсолютно свързани. Едното е обусловено от другото.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват