Витамини: Учените знаят?

 

Националният Институт по Рака на САЩ (The National Cancer Institute of the USA), т.е. тяхната водеща агенция за борба с рака, заявява в информационен бюлетин:

 

"Лабораторните изследвания и изследванията върху животни показват, че антиоксидантите помагат за предотвратяване на уврежданията, предизвикани от свободните радикали, свързани с рака. Настоящите клинични проучвания сред населението обаче не са в съответствие с това."

 

Така, в контролирани научни условия витамините предотвратяват рака. Не го лекувайте - предотвратете го! Но, първо трябва да ги вземете! И второто твърдение: дайте витамините на хора в проучвания и резултатите са частично-частично.

 

Изненадва ли ви това? Частично ли сте изненадани?

 

Не е заради хората. Причината е в проучванията. Защото ако дадете 100 милиграма Витамин С и след това очаквате нещо ... грешите. Като изследовател. Не сте успели. Защото 100 милиграма Витамин С не се срещат в природата. По-скоро 10 грама на ден. Така, че... тези проучвания просто не са правилни.

 

Или ако дадете 15 милиграма Бета-каротин и установите, че той предизвиква белодробен рак при пушач, това не е по вина на пушача. Вината е на изследователя, който очевидно никога не се е замислял за факта, че само Бета-каротинът просто не се среща в природата. В морковите и доматите Бета-каротинът винаги се съдържа заедно с Витамин С, с органични Флавоноиди и др. И ако давате тази комбинация, той все пак ... предотвратявате рака на белия дроб при пушачите с 68%. На практика напълно.

 

Сега разбирате ли частично-частично? Това не означава нищо повече от глупави проучвания/умни проучвания.

 

Според Националния Институт по Рака резултатите са ясни при контролирани условия. Щом разберете това, тогава задължително ще посегнете към

 

Мултивитамин всеки ден. Ако не искате да имате рак.

 

Ако!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват