Горната граница при прием на Магнезий?

 

Няма глупави въпроси. Всеки въпрос е позволен, ако човек остане учтив и е кратък. Мисля, че всички сме съгласни с това.

 

Нека ви разкажа една странна история. Или по-скоро ще цитирам един имейл. В него първо се описва малко чудо (бавно свикваме с това), а след това се задава изненадващ въпрос.

 

"Имам въпрос относно горната граница за прием на Магнезий. Вчера синът ми претърпя пътнотранспортно произшествие с колата. Поставена му е диагноза контузия на носната кост и изкривяване на шийния отдел на гръбначния стълб.

 

Предписан му е Мусарил за през нощта (коментар: Мусарил е мускулен релаксант, успокоява, кара ви да се чувствате изморени).

 

Ние НЕ изпълнихме рецептата. Дадох му Магнезий, който изглежда му е помогнал, защото противно на очакванията тази сутрин той беше без симптоми. Той дори е в състояние да отиде на работа.

 

Просто бях малко несигурен за горната граница на магнезия. Има ли правило за това как и колко Магнезий може да се даде в такава изключителна ситуация?"

 

Някой тук мисли. Ако лекарят ортопед предпише мускулен релаксант като Musaril, може би природата би могла да помогне с известния натурален спазмолитик, мускулен релаксант, Магнезий.

 

И това, изненадващо работи много добре. На следващия ден синът е без симптоми. Необичайно за синдрома на шийния отдел на гръбначния стълб (собствен опит).

 

Разбира се, има леки притеснения. Дамата (майката) не е лекар. Може ли да се приема Магнезий в такива големи дози? Отговора – просто и кратко:

 

"Няма горна граница. Тялото се ограничава чрез диария."

 

Между другото, именно това имам предвид, когато пиша за "усещане на тялото". Такова усещане развиват само спортистите. Или дори зидари или фермери без трактор. Те знаят какво е болка. Как да се справят с нея. Те знаят повече, отколкото предполагате, на какво може да се довери тялото ви. Човек, който е наясно с тялото си, не би задал този въпрос за горната граница.

 

Но, на тази майка е позволено. И отговорът не е биохимичен, много сложен, а много практичен. Знаете, че моят идеал е нещата да се случват със усещане.

 

Това е всичко. Но между нас казано, чували ли сте някога такова нещо? След синдром на шийния отдел на гръбначния стълб, след камшичен удар, спонтанно оздравяване за една нощ, благодарение на Магнезия?

 

Винаги се възхищавам на думата "есенциален". Именно това е Магнезият. И ако сега дойдете при мен с внушение, плацебо или спонтанно изцеление... аз също мога да мисля.

 

Този, който лекува има право. В този случай – мама.

 

Още по темата Магнезий:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват