Животните и Витамин С?!

 

От какво количество Витамин С се нуждаят животните? Озадачаващият отговор е: никакво. Защото те сами го произвеждат. С малки изключения (хора, примати, морски свинчета и прилепи) животните (и всички растения) сами произвеждат Витамин С. В хода на еволюцията ние, хората, сме изгубили ензима L-Gulono-Lacton Oxidase (GLO), който постоянно превръща глюкозата във Витамин С в нашия метаболизъм. Оттогава сме зависими от външни доставки. Така, че Витамин С е от съществено значение за хората, но не и за повечето животни.

 

Сега на животните може да им хрумне идеята да попитат умните политици, колко Витамин С им е позволено да произвеждат сами всеки ден. Има политици в Европейския парламент Юлия Кльокнер (ХДС) и Ренате Кюнаст (Зелени), които лобират за ограничаване на количеството витамини, които могат да се продават свободно. Тези, които смятат, че се нуждаят от повече витамини от абсолютния минимум, могат да ги получат по лекарско предписание. Тази шега не е лоша!

 

Животните не се консултират с политици или лекари, те просто го правят. И то в дози, многократно надвишаващи минималната доза Витамин С, препоръчителна за нас хората - само за да не умрем от скорбут.

По-високите дози оптимизират имунната и нервната система, подпомагат усвояването на желязото, образуването на колаген и по този начин функцията на костите, хрущялите, съединителната тъкан, кръвоносните съдове и кожата. За тази цел обаче трябва да се приема евентуално скоро "забранена" доза от 2-3 грама дневно. Според политиците, 100 mg са достатъчни. Според доктор Линус от 3-11 грама. Аз лично приемам 10 грама. Колко ще приемате ВИЕ, решете сами.

 

Повече по темата:

 

 

Качествен Витамин С произведен в Германия, можете да си закупите от тук:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват