Защо гените не определят живота ни?!

Досега гените бяха научен Връх. Изследванията на гените получават пари, много пари. И всеки ден доказват, че гените ни контролират, че сме във властта на нашите гени на пристрастяването, гени на напълняването, гени на депресията, гени на болестите, гени на рака!

 

Разтърквах очите си от учудване! Тогава би трябвало да има и гени на щастието, гени на стройността, гени на интелигентността, гени на здравето... нали? Нещо тук не е наред?!

 

И наистина: всеки, който използва думата "гени" в установения смисъл, е обект на присмех. Гените съществуват, но те не определят нищо.

 

Гените са променливи

 

Те могат да се включват или изключват. В крайна сметка това означава, че хората контролират собствения си живот.

 

Многократно в моите новини сте получавали инструкции как да изключите раковите гени или гените за напълняване. Как да ги заглушите. Можете да прочетете за това в много научни изследвания. Почти всеки ден (не е ли странно?) можем да намерим нови рецепти в литературата, за да променим една съдба, която досега е изглеждала непроменима.

 

Сега ще ви дам два примера:

Под заглавието "Спортът спира гена на напалняването" Университетът в Мериленд (САЩ) публикува проучване върху 704 души. То показва, че 4-5 часа физическа работа дневно, изключват гените на мазнините. Хората просто вече не пълнеят. Е, за това не ми е необходимо проучване. Всеки земеделски производител знае това.

 

Втори пример: броколите са здравословни. Това твърдение всъщност е достатъчно. Но защо да бъдем прости, когато можем да бъдем сложни? Изследователи от Медицинското училище "Джон Хопкинс" доказаха, че броколите активират ген, който премахва токсините в белите дробове на пушачите. С други думи, той предпазва белите дробове.

 

През следващите месеци и години ще четем все повече новини за гените. И ще научим, че гените не са нещо, което не може да бъде променено - Че не гените определят живота ни, а начинът ни на живот. Нашият начин на живот.

 

Това е във вашите ръце.

Здравето е лична отговорност!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват