За какво най-често съжаляват умиращите!

 

В последните часове от живота всички емоции се засилват. Тогава много потиснати и пренебрегнати желания се появяват с неконтролируема сила и могат да предизвикат допълнителна скръб. Човек осъзнава, че вече няма възможност да навакса с това, което е било потиснато. Медицинска сестра, която дълги години е работила в отделение за палиативни грижи в Англия, обобщава в една книга за какво най-често съжаляват умиращите хора. Първото нещо, с което трябва да започнем: Никой не съжалява, че не е работил достатъчно или че е прекарвал твърде много време с близките си.

 

Най-често умиращите съжаляват, че са имали твърде малко смелост да живеят собствения си живот. Че не са осъществили достатъчно собствените си мечти и желания. Ето защо винаги пропагандирам смелостта за здравословен егоизъм. Защото сте ценни за другите само когато самите вие се погрижите за СЕБЕ СИ. Така, че позволено Ви е да мислите първо за себе си. За съжаление, често е обратното. Човек сам стига до края!

По същия начин много хора съжаляват в края на живота си, че не са поддържали достатъчно приятелства, че са работили твърде много и, че не са изразявали по-добре чувствата си.

 

Една приятелка се разболя от рак на гърдата. Слава Богу, тя осъзна истината и вече е здрава. Приятелката ми притежаваше скъп часовник, но преди болестта го носеше само в "добрите" дни - неделя и празници. След заболяването тя носи този часовник всеки ден. Защото всеки ден е добър ден.

Затова: Възползвайте се максимално от всеки ден и се научете да избягвате грешките, споменати по-горе!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силите са във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват