Историята на бедната ракова клетка.

Ракът, прикрит от корона пандемията, незабелязан продължава да разяжда българското население (виж новината от 17.12.2021г.). Човек би могъл да подготви собствените си деца, като им разказва истории, приказки. Но вместо да разказвате историята за лошия вълк, можете да разкажете историята за

 

слабата ракова клетка и

злият витамин С!

 

Позволявате ли? Историята е следната:

Бедната ракова клетка, която е на ръба на глада, трябва с труд да събира храната си, енергията си. Нарича се "ефекта на Варбург". Варбург е германски носител на Нобелова награда. Този ефект описва склонността на раковите клетки да променят източника си на енергия.

 

Преминаване от консумиращото кислород "окислително фосфорилиране" В митохондриите към безкислородната "анаеробна гликолиза", т.е. изгаряне на захарта без кислород в клетъчната супа. ДО митохондриите. В непосредствена близост до оригиналните електроцентрали.

 

Голям недостатък на бедната ракова клетка е: Ако преди това тя е получавала 36 молекули АТФ (Аденозинтрифосфат), т.е. чиста енергия, от всяка молекула захар, сега тя, бедната ракова клетка, успява да получи само две молекули АТФ (енергия) на молекула захар.

 

Световна сензация! Осемнадесет пъти по-малко енергия, представете си? Раковата клетка е на ръба на отчаянието.

 

За щастие на раковата клетка, тя живее в изобилие от захар. Тя наистина се къпе в захар. Знаете ли защо? Защото ние, хората, сме така добри да ядем огромни количества захар, т.е. празни въглехидрати. Всеки ден! А лекарите в болницата са толкова услужливи, че ви правят вливания на глюкоза веднага, незабавно и автоматично, за да снабдява раковите клетки със захар и да ги поддържат щастливо живи.

 

Така, че тези всъщност нищожни две енергийни молекули АТФ на молекула захар са напълно достатъчни, за да накарат раковата клетка да расте и да създава нови ракови клетки. Това разбира се е полезно за рака. Освен това много ракови клетки увеличават молекулата за пренос на захар GLUT1 и по този начин могат да пренасят още повече захар в клетката.

 

Ето го и него: Витамин С, особено в окислената му форма, е на практика биохимично идентичен по структура със захарта. Знаехте ли това? Ето защо Витамин С може да използва именно тези транспортни молекули (GLUT1), същите канали в раковата клетка по които се транспортира захарта. Глупаво за бедната ракова клетка, защото:

 

Това, разбира се възпрепятства притока на захар към раковата клетка. Частично тя е блокирана от злия Витамин С. Той, Витамин С, който е толкова нежелан от раковата клетка, може да образува и водороден пероксид (H2O2). Смъртоносен. Мощен свободен радикал.

 

Фризьорът ви знае това. Използва го, за да избели косата ви. По принцип я убива... Ще разберете след десетия път.

 

Бедната ракова клетка вече е двойно по-бедна. В нея липсва ензимът каталаза, който обикновено присъства в нормалните клетки, и това влошава положението. Този ензим неутрализира вредния H2O2 и детоксикира. Раковата клетка е безпомощна срещу H2O2 и ... умира.

 

Ясно демонстрирано в клетъчни култури. (виж новината от 19.12.2021 г.)

 

Толкова за детската приказка. За бедната ракова клетка и злия Витамин С. Можете да я украсите малко и да я разкажете вечерта. В края на краищата децата трябва да бъдат подготвени за живота, нали? И евентуално да ги накарате да разберат, (децата са много възприемчиви) че Витамин С може би не е излишна глупост или дори зло в крайна сметка, че Витамин С може да бъде дори спасение срещу рака, от който баба току-що е починала.

 

Децата разбират тези неща.

 

И ние възрастните сме длъжни да научим на това нашите деца, ако наистина вярваме, че трябва да направим нещо добро за тях. Бихме могли сериозно да разгледаме въпроса как да доставим достатъчно високи концентрации на Витамин С до туморната клетка.

 

Отдавна има решения. Разбира се, използват се само за химиотерапия. Можете да доставите отровата директно в тумора с помощта на тънки тръбички. Това вече се прави в много университетски болници. Но както казах: използват се за химиотерапия. Не и за Витамин С.

 

Още по темата рак? Кликнете тук...

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват