Какво представлява епигенетиката?

"Ключът към здравето е изкуството да живеем в хармония с основната ни генетична структура. Това означава достатъчно упражнения, генетично правилна диета и здравословно мислене." Цитирам д-р Улрих Щрунц

 

Гените не са статични, автономни или дори аутистични програми, които заповядват на тялото какво да прави. По-скоро те са активни и променливи участници в изключително сложна биохимична мрежа, която може да бъде повлияна от начина на живот. Във всеки ген се намират генни превключватели, които решават дали генът е активен, само умерено активен или напълно изключен. Това зависи от влиянието на околната среда - с други думи, от начина на живот! Това означава, че животът и здравето ви са във вашите ръце. Вие решавате чрез начина си на живот. Можете да настроите генните си превключватели на здраве или болест. Това зависи от Вас!

 

Епигенетиката, науката за променливите гени е добрата новина, че вашите гени, вашият живот, са във вашите ръце. Вашият метаболизъм, вашият организъм, вашето здраве. Можете да се погрижите за гените си с помощта на 3 прости основни елемента:

 

  • Упражнения

     

  • Хранене

     

  • Мислене

 

На практика това означава 30 минути Упражнения всеки ден, Плодове, Зеленчуци, Протеини, Витамини, Омега 3 и един час Релаксация всеки ден. Тайната се крие в регулирането на генната активност. Това е решаващата контролна променлива за здравето.

 

Сега вече разбирате, какво имам предвид когато казвам:

 

Здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват