Маймунска шарка? Какво следва?! Хамстерски паротит или...

Какво следва след маймунската едра шарка? Хамстерски паротит, канарска тения или заешка кашлица? СЗО се опитва да ни запознае с опасността от новопоявилата се маймунска едра шарка. Това е много грижовно! Но трябва да знаем, че маймунската едра шарка се среща много рядко, обикновено има леко до умерено протичане и рядко е фатална. Ако СЗО наистина се интересуваше от спасяването на човешки животи, тя би могла да се погрижи за 15 000 деца, които умират от глад всеки ден. Това се отнася и за медиите, които съобщават за 1 случая на маймунска едра шарка по всички канали.

 

Гладът или такива тривиални заболявания като диарията убиват хиляди хора всеки ден в бедните страни. Не е ли това по-важен въпрос от маймунската едра шарка? Малко храна, чиста вода и евтини таблетки активен въглен могат да спасят живота на милиони хора през годината. Ако СЗО сега иска да ни "привлече вниманието" към маймунската едра шарка, не се сещам за няколко учтиви думи, с които да характеризирам това не правителствено сдружение, което се издържа от дарения на бизнеса, от дарения на шепа богати хора.

 

Според вас може ли да се има доверие на такава организация? Тя наистина ли иска да ни помогне? Или се грижи за интересите на своите дарители?! Помислете добре. Не бързайте.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват