Как глупостта отнема нашият живот?!

Срещу глупостта се води борба от векове, която е напразна. Току що прочетох, че витамините и другите есенциални вещества са безполезни, и дори съкращават живота. Това показва ново колективно проучване.

 

Виновни са Витамин Е, Витамин А и Бета-каротин.

 

Завинаги Здрав читател поклаща глава с усмивка. Намираме обяснението в книгата на доктор Струнц "Frohmedizin", страница 345.

 

Ученият поглежда към проф. д-р Естербауер от Грац, биохимик, който изследва ефекта на тези витамини от 1963 г. насам. И чете на чудесен и жив език:

 

Докато Витамин Е присъства във външната обвивка на LDL холестеролната, частица, тя е защитена от атаките на радикалите.

 

Ако Витамин Е в кръвния поток отблъсне атака на радикал, самият той се превръща в Витамин Е-радикал, но остава в мембраната, където може да бъде реактивиран незабавно от Витамин С.

 

LDL холестеролът издържа на оксидативния стрес в продължение на 40 минути. Постепенно антиоксидантната защита се разрушава, първо Витамин Е, след това различните каротеноиди...

 

Въпрос: Възможно ли е да се удължи 40-минутното време на защита чрез добавяне на Витамин С?

 

Отговор: Да. След това много дълго време не се случва нищо. Дори, когато водоразтворимата аскорбинова киселина (Витамин С) е изразходена ...

 

Разбирате ли? Проблемът е признат отдавна и е описан през 1991 година. Всички изследвания с Витамин Е, Бета-каротин и Витамин А, които не познават и не отчитат този механизъм, са безполезни. Те дори са вредни. Отдавна известен.

 

Ето защо животните не умират преждевременно от инфаркт, като хората. Животните имат (измерими!) постоянно и продължително високи нива на Витамин С в кръвта си. Това може да се измери. Само маймуните и хората не могат да синтезират Витамин С и затова са зависими от външен прием. Затова Витамин С е ЕСЕНЦИАЛЕН, НЕЗАМЕНИМ за нас хората! (!!!)

 

Разликата между нас хората и маймуната е, че маймуната е достатъчно умна, за да поддържа постоянно високо ниво на витамин С в кръвта си. Като го изядете, 5-10 грама на ден. (!!!)

 

Ние, хората, обаче вярваме в стари, 5-годишни портокали (пресни плодове!), вярваме в личния лекар и други експерти... затова и умираме, всеки втори от нас, от увредени кръвоносни съдове.

 

Това ме връща до първото изречение на тази статия.

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

Нали разбирате горното излечение? Силата е във вашите ръце! Действие!

 

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват