Как да отслабнете?

Вечно актуален въпрос. В годините, когато растях, това не беше проблем. По време на комунизма. Цялото българско население беше мършаво. Предполага се, че по това време в България няма нито един болен от Диабет Тип 2. Нито един!

 

Как да отслабнете? След като разберете основния принцип, това става лесно. Детска игра. За съжаление, твърде често се губим в рецептите, в красивите цветни идеи за диети в списанията. ПРИНЦИПА за който говоря идва от ИЗМЕРВАНЕТО. Нарича се спирометрия.

 

Не е нужно да разбирате това. Просто трябва да запомните: Изгарянето на мазнини при хората може да бъде измерено. Съвсем точно. Независимо дали е 100% или 0%.

 

В продължение на години наблюдавах този показател всеки ден. И винаги изпитвах една и съща изненада. Хората, които си мислеха, че със сигурност правят всичко правилно, почти редовно имаха 0% изгаряне на мазнини. Или само няколко процента.

 

Да се върнем към удивително простите отговори на въпроса: "Как да отслабна?" Ето 3 изречения.

 

  • No carb без мазнини. Само протеини. Доказана ефективност. Това е моят личен начин.

     

  • No carb с много мазнини. Води до кетоза. Силна загуба на тегло.

     

  • No carb и твърде много мазнини. Не работи. Отново напълнявате.

 

Подробна разбивка:

 

  • Липсата на въглехидрати е условие за изгаряне на мазнини. Ето защо най-интелигентната форма на диета с нулеви въглехидрати се нарича протеин на прах плюс витамини (forever young Power Протеин - кликни). Без мазнини. Защото в - режим изгаряне на мазнини - първо трябва да се изгорят мазнините, които са били изядени, преди да се консумират "консервите". Така, че яденето на мазнини при отслабване изглежда безсмислено.

     

  • Какво е кетозата? Определение: кетоза е преминаването на организма в състояние на глад. Изисква 80% мазнини в храната. Всъщност при кетоза можете да отслабнете дори по-бързо, отколкото при "интелигентна нулева диета". След като метаболизмът на гладуване заработи (понякога това отнема ) отслабвате. Бързо.

     

  • Пациентите с онкологични заболявания трябва да са в кетоза. Спрете да храните рака със захар. Разбрахте ли?! Но не бива да гладувате. Разберете и това?! Не е задължително да отслабнете. Пациентите с рак наддават, качват тегло при кетоза, защото увеличават общото количество мазнини, които консумират.

     

    "Разбира се, дали ще отслабнете или наддадете зависи от количеството мазнини. Всеки може лесно да си представи, че не се отслабва с 2 килограма мазнини на ден. Но това позволява на болния от рак, позволява на спортиста кетоза. И двамата изобщо не искат да отслабват. И двамата трябва да знаят също, че "кетозата завинаги" не е решение. Кетозата е лек за някои болести, някои състояния. Но тя със сигурност не е ЗА ЦЕЛИЯ ЖИВОТ".

     

Може ли да повторя? Кетозата не е за цял живот! Тя се използва целенасочено и много ефективно при определени състояния. Например при Диабет Тип 2, докато той изчезне. За масивно наднормено тегло. Докато не отслабнете.

 

При рак...! Моля, продължете изречението сами.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват