Как да приемаме хранителните добавки?!

Важен съвет за приема на хранителни добавки: Никога не приемайте твърде много наведнъж, а по-скоро разделете дневната нужда на възможно най-много малки индивидуални дози. Тъй като ако твърде много дози достигнат до червата наведнъж, част от тях не могат да бъдат абсорбирани изобщо. Например, абсорбцията на Витамин С се осъществява на принципа "ключалка и ключ". Ако за единица време се предлагат повече ключове (Витамин С), отколкото са свободните ключалки (транспортни канали през чревната лигавица), излишъкът не може да се усвои. Тогава няма да имате скъпа урина, както обичат да я наричат противниците на хранителните добавки, а скъпи изпражнения.

 

Ако витамините, приемани през устата, се откриват в урината, логично е, че те са били абсорбирани. По пътя си през тялото те изпълняват своите ценни задачи. Те детоксикират, неутрализират свободните радикали и катализират безброй биохимични процеси. Това са процеси, за които противниците на хранителните добавки нямат представа.

 

Практически съвет: най-добре е да приготвяте необходимата дневна доза сутрин в малка чинийка и след това да приемате по една капсула от време на време. Това автоматично увеличава количеството на изпитите течности и убива два заека с един удар.

 

И не забавяйте, здравето е лична отговорност и силите са във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват