Как по естествен начин да се справим с Хемороидите?!

 

Когато разберете, че животът, включително здравето ВИ, зависи от няколко прости принципа, тогава... небето буквално се отваря. Разбира се, личният опит е особено важен. Само познанията от книгите не убеждават хората...

 

Такъв основен принцип на здравето е балансът между напрежението и релаксацията. Интуитивно разбирате това изречение и кимате с глава. Но фактът, че това се отнася и за хемороидите, може да се окаже нов за някои хора.

 

Току-що прочетох един типичен имейл. Първо радост, после скръб:

 

"Следя новините ви с ентусиазъм! Мога да кажа само: "Супер! Моля, продължавайте!".

 

Всеки ден ходя пеша, ако не на чист въздух, то на крос тренажора поне един час. Заета съм по цял ден и съм самотна майка... но винаги намирам време!

 

Освен това, избягвам въглехидратите и ям много храни богати на протеин, както и приемам Омега 3 и Цинк. Това единствено ме кара да се чувствам добре, физически и психически!!!!"

 

Това беше въведението. Да преминем към въпроса. Към проблема. Към "досадния, болезнен проблем".

 

"Имам само един повтарящ се проблем: съединителна тъкан = хемороиди, разширени вени, като първият е основният ми проблем. Поради тази причина проктологът препоръчва да не се прави джогинг. Оттогава задоволявам постоянното си желание да се движа, като ходя.

 

Има ли друго решение на този досаден, болезнен проблем с хемороидите?"

 

Разбира се, че има. ИМА. Релаксация. Хемороидите са претоварени вени в областта на ануса. Претоварени? Защо се претоварват?

 

Напрежение

Пренапрежение

 

На разбираем език: Дебелото черво е свито. Ако напомпате прекалено много автомобилна гума, тя също много внезапно се издува. Също, като дивертикулите на дебелото черво. Фонът е свръхналягане.

 

И как да премахнете прекалено голямото напрежение, спазмите на червата (гладката мускулатура. Важно.)? Най-лесният начин е Магнезият. Повече Магнезий. Много повече Магнезий. Това ни връща към една основна тема.

 

Магнезият отпуска гладката мускулатура. Дали в сърцето (сърдечни спазми), в кръвоносните съдове (студени ръце, мигрена), в червата... хемороиди, запек.

 

Кръвта може да навлезе в крайните вени, но е възпрепятствана да се върне обратно, да изтече, поради повишеното налягане на сфинктерния мускул. Това причинява задръствания. Може да го наречете "досаден, болезнен проблем".

 

Наясно сте, че мехлемите и кремовете само прикриват този проблем. Знаете, че дори типичните операции (лазер, склеротерапия...) носят само краткотрайно облекчение. Проблемът не е отстранен. Както често се случва в конвенционалната медицина.

 

Всичко, което служи за отпускане, води до изчезване на хемороидите. По-конкретно:

 

  • Повече Магнезий! Още повече! Колко? Докато изпражненията ВИ станат много меки. Това намаля напрежението.

     

  • Джогинг. Облекчаване на напрежението.

     

  • Медитация. Дълбока релаксация.

 

Послепис: Магията се случва с количество и качество. Нужен е високо дозиран и качествен Магнезий. Практическа рецепта?

 

 

Дали си струва да опитате? Аз само ще се усмихна :)

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват