Капки срещу Корона вирус!

Червените кръвни клетки изглеждат като малки кръгли капки. Може би сте виждали завладяващата снимка:

 

 

Тези капки носят в себе си хемоглобин, който е червеният кръвен пигмент. Най-важната му задача е да пренася кислород в кръвта. Така мислеха хората досега! Сега изследователите са установили, че червените кръвни клетки могат да правят много повече. Те подпомагат и имунната система. Това става с помощта на велкро на повърхността им, което е и бутон за аларма. На технически език: рецепторният протеин TLR9.

 

Екип от изследователи под ръководството на Метю Лам (Metthew Lam) от Университета на Пенсилвания наблюдава какво точно се случва там. В лабораторията си те комбинират червени кръвни клетки с малария и легионела и тогава се случва нещо неочаквано:

 

Червените кръвни телца улавят ДНК фрагменти от патогените и ги прекрепят към велкрото на протеина TLR9. След това белтъчната молекула задейства предупредителен сигнал, който привежда в действие добре познатите имунни клетки, клетките-убийци и протеините на кръвната плазма. Резултат: патогенът е унищожен!

 

Това означава: най-вероятно червените кръвни телца помагат на имунната ни система като ДОПЪЛНИТЕЛНА АЛАРМЕНА СИСТЕМА. Алармата се задейства, когато в кръвта има твърде много ДНК фрагменти, които не принадлежат на нея. Това за вас означава: отглеждайте колкото се може повече червени кръвни телца! И хранете тези, които вече имате:

 

С Витамин В12: Организмът ви се нуждае от Витамин В12, за да дели клетките и да изгражда нервните обвивки, но той е от съществено значение и за образуването на кръвта. Ако имате твърде малко В12, може да развиете анемия. Това ще забележите по умората, замайването, бледостта и косопада.

 

Фолиева киселина: Фолиевата киселина принадлежи към витамините от група В. Заедно с Витамин В12 той е необходим за производството на здрави червени кръвни клетки. Ако едно от двете вещества липсва, кръвните клетки все още могат да пренасят кислород, но като цяло те нарастват твърде много - разграждат се в далака толкова рано, че отново се появява анемия. Фолиевата киселина се съдържа в зелените и червените зеленчуци и в яйчните жълтъци.

 

Желязо: Ако желязото липсва в кръвта, червените кръвни клетки нямат хемоглобин. Ето защо те са твърде малки и пренасят твърде малко кислород. Спортистите, младите жени и бременните се нуждаят от много желязо - в противен случай няма да могат да постигнат добри резултати.

 

Много желязо се съдържа в животинските храни (месо, черен дроб, яйчен жълтък), но също и в бобовите растения, бирената мая, магданоза.

 

Има само една уловка. Веднага щом червената капчица залепне на гърба си парченце патогенна ДНК, защитната система на организма вече не я разпознава като годна, свежа кръвна клетка - и изпраща собствения си боклук за изхвърляне.

 

Изследователите предполагат, че това може да е причината някои заболявания да водят до анемия. Просто имате твърде много изчистени капки. Как да получите нови? Вижте по-горе!

 

Нахранете червените си кръвни телца с:

 

 

Послепис: От само себе си се разбира, че отправната точка за тези "капки срещу Corona" е протеинът.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват