Колко вода трябва да пием?!

 

Най-добрият и най-евтин начин за подобряване на физическата форма е да пиете достатъчно вода. Особено сега, в горещия сезон, много от хората изпитват недостиг на течности. И вярвате или не: В момента доста възрастни хора в непосредствена близост до нас умират от жажда. Защото много възрастни хора пият само, когато почувстват жажда. Но именно това чувство на жажда изчезва с възрастта. Така, че медицинските сестри или грижовните роднини трябва постоянно да насърчават своите подопечни да пият, което за съжаление твърде често се забравя. А често в домовете за стари хора просто няма достатъчно време.

Тялото ни се състои от 70% вода, а мозъкът - от 90%. Запомнете: Ако клетките ни имат само 10% по-малко течност, те имат 30% по-малко енергия.

 

Правило за пиене: Трябва да изпивате по един литър на 25 кг телесно тегло. Ако спортувате много и се потите, още повече. Хората си мисли: "Лесно мога да се справя с 3 литра! За съжаление обаче това не е толкова лесно за някои хора, защото тук говорим за вода. 3 литра вода! Както алкохолът, така и кафето водят до отрицателен баланс на течностите. Опитните пиячи познават "изгарянето" след нощ на пиене. Въпреки че сте изпили толкова много, на сутринта гърлото ви е сухо като прахосмукачка.

В зависимост от мястото, където живеете, чешмяната вода може да бъде много добра. В противен случай, моля, купувайте вода в стъклени бутилки, а не в бутилки от PET. Това е така, защото пластификаторите в пластмасата са мастноразтворими и могат да омекотят цвеклото в дългосрочен план.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват