Корона вирус е шанса!

Всеки проблем носи възможности, стига да се вгледате внимателно. За съжаление по-голямата част от населението гледа проблема и се страхува. Те търпеливо чакат спасението, ваксината. Това е обратното на личната отговорност!

 

Разглеждам възможностите. Корона вируса има потенциала да направи революция в медицината. Защото, въпреки че ваксината вече е достъпна, медицинските специалисти все още са безпомощни, когато някой се разболее тежко от COVID-19. Все още няма лекарства, така че се опитват да използват малкото средства, които са им на разположение. Изненадващо е, че те все по-често се обръщат към витамините и минералите. Необходимостта е майка на изобретенията. Много от лекарите вероятно са учудени от положителния ефект на Витамин D или цинк при лечението на COVID-19, тъй като те често презират подобни "излишни" хранителни добавки.

 

Аз мисля по друг начин: Най-накрая! Кризата отваря очите на конвенционалната медицина. Единственият въпрос е колко далеч и колко дълго ще продължи. Но това е друга тема.

 

Но нека да върнете се към лекарствата, които започват да липсват по рафтовете. Те включват:

 

N-Ацетил-L-Цистеин (накратко NAC)

Нов източник на надежда

 

Цистеинът е условно незаменима аминокиселина. Организмът може сам да я произвежда, но често количеството е крайно недостатъчно. Цистеинът е доста нестабилен, така че е безсмислено да го приемате в чист вид като хранителна добавка.

През 60-те години на миналия век, L-Цистеинът е свързан с друга молекула - N-Ацетил. Аминокиселината става стабилна. Освен това Цистеинът, заедно с N-Ацетиловата връзка, се абсорбира по-добре от червата и се използва по-добре в организма. Когато N-Ацетил-L-Цистеинът се появява на пазара, той се използва при респираторни и инфекциозни заболявания. Той има отхрачващо и антиоксидантно действие. Подхожда на COVID, сигурно биха си помислили някои учени.

 

През ноември 2020 г. беше публикувано проучване по този въпрос. Авторите съобщават за положителни резултати при отделни пациенти с COVID-19 и че в момента се провеждат 6 проучвания за ефикасността на N-Ацетил-L-Цистеин. Какво бихте си помислил: Още един шанс в кризата!

 

Авторите на научната статия препоръчват на здравите хора да приемат по 600 mg NAC дневно за укрепване на имунната система. Тези, които се заразят и развият симптоми, трябва да увеличат дозата до 1200 mg дневно.

 

Добре е да добавите и качествен протеинов шейк всеки ден. Там са всички аминокиселини! Нашата имунна система е няколко килограма протеин, но това го знаете :)

 

И защо NAC е толкова ефективен?

 

  1. NAC има антиоксидантно действие.

     

  2. NAC реагира с аминокиселините глутаминова киселина и глицин и образува глутатион - най-важният антиоксидант в организма; той директно противодейства на инфекциите.

     

  3. NAC оказва особено силно въздействие върху митохондриите и пресича свободните радикали там. По този начин се предпазват електроцентралите и се намалява рискът от поява на умора.

 

Послепис: Аз от един месец взимам NAC 2х1 грам на ден. Чувствам се страхотно, кипя от енергия и нямам страх от страшния вирус УБИЕЦ!!! Но нали разбирате, тук става въпрос за лична отговорност, за действие!!!

 

Ако се чудите от къде да си закупите качествен N-Ацетил-L-Цистеин (NAC) произведен в Германия, https://zavinagizdrav.bg/ е правилното място!

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Shi Z, Puyo CA. N-Acetylcysteine to Combat COVID-19: An Evidence Review. Ther Clin Risk Manag. 2020;16:1047-1055. Published 2020 Nov 2. doi:10.2147/TCRM.S273700

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват