Корона вирус и нашето разбиране

Не си пасват! Нямат нищо общо помежду им. Нашият безпомощен опит да обработим природно събитие като вирус, пандемия с ума... чувате, четете, преживявате катастрофалния резултат в ежедневните си дебати. Това отново довежда до разделение на нашето общество, впрочем в световен мащаб.

 

Зад това не стои нищо друго освен сигурността, че разбираме фактите, че можем да разчитаме на тях. Ами... не можем. Моля, позволете ми днес да ви споделя информация от квалифициран източник.

 

От устата на професор д-р Герхард Рот (Gerhard Roth), бивш директор на Института за изследване на мозъка към университета в Бремен. С какво се отличава този господин?

 

Той е на 79 години.

 

Според собствените му думи, той и много негови колеги в продължение на 40 години са проучвали как хората се справят с несигурността. Позволете ми да цитирам няколко ключови изречения по-долу.

 

  • Науката не е съдържание, а метод.“

 

Ключово прозрение. Вирусолозите са учени. Те работят с научни методи. Съдържанието...? То се променя всеки ден. А вие погрешно тълкувате ежедневно променящото се съдържание като истина. Като нещо надеждно!

 

Вашата грешка. Това не е грешката на професорите и вирусолозите.

 

  • "В науката също няма истина, а винаги само повече или по-малко правдоподобни обяснения."

     

  • "Много хора, включително политици, се надяваха на ясни насоки от страна на учените. Очакваха утеха и увереност, но получиха спорове и противоречия. Това беше толкова непоносимо за мнозина, че някои поставиха под въпрос науката като такава."

 

Точно така. Ако разгледате в интернет, ще откриете нови "факти" и нови "разкрития" всеки ден, почти всеки час.

 

Например, подробности за одобрението на ваксините. Възмутително във вашите очи. Подробности за продължителността на ефекта на ваксината. Мога ли да ви напомня? Ваксината ми срещу тетанус е все още ефективна след 35 години (измерено!). А новата, срещу Корона?

 

Новост за много от нас:

 

  • "Основната роля на науката не е да създава усещане за сигурност. Тя не може да прокламира затвърдени истини. Напротив, тя е свързана с търсенето на разумно-сигурни или поне правдоподобни твърдения."

     

  • "Когато данните се променят ежедневно, не могат да се дадат категорични или дългосрочни отговори. И не могат да бъдат установени вечно валидни правила за поведение. Много хора, включително политици, не могат да се справят с това."

 

Започваме бавно да разбираме. Всички ние, които се информираме всеки ден. Знаете ли какви мистериозни неща стоят зад всичко?

 

Така стигаме до специалната област на проф. Рот. Неговата тема е "Как функционира човешкото същество". Научаваме:

 

  • "Това, че хората могат значително да управляват емоциите си с помощта на своя РАЗУМ, е интелектуална концепция - тя НЕ е замислена от еволюцията."

     

  • "Проучихме как хората се справят с несигурността. Доказано е, че те се ръководят повече от дълбоките си чувства и импулсивните си реакции, отколкото от интелекта си.

    Това са най-старите модели на развитие, които след това проникват нагоре от ДЪЛБОЧИНАТА НА НАШАТА ЛИЧНОСТ. Човек иска да оцелее, иска защита и сигурност. И най-вече, той не иска да се страхува. Пандемията обаче породи допълнителни страхове..."

 

Вярно. Пандемията от корона разтърси човечеството, а не само отделни групи, както е при всички останали болести (рак, инфаркт и др.). Бяхме засегнати в "дълбините на нашата личност". Бавно разбирам за причината, а тя е, че фактическите аргументи за справяне с катастрофата са не ефективни. Не са от голяма полза. Професор Рот обяснява защо. Умът, така или иначе, не изглежда да ни помага. Цитат:

 

  • "Разумът често е с лоша ръка. От гледна точка на историята на развитието, хората са открили дългосрочното планиране толкова късно, че едва ли са го усвоили като основен стандарт за своите действия."

     

  • "Разумът и последвалият разум ... не задоволяват елементарни потребности, нито осигуряват социална сигурност."

 

Чуйте, чуйте! Ако има нещо, което мога да си взема от откритията на мозъчните учени, то е:

 

  • Обезвреждане. Не го правете. Оставете ежедневните спорове.

     

  • Престанете да се държите като всезнайковци. В края на краищата "знанието" ви е валидно само за кратък момент, както сте научили.

     

  • Всеки ден можете да прочетете и да научите нови, важни факти за Корона. Важи днес. А утре?

 

 

Моля ви, моля: оставете събеседника си да бъде прав, приемете това, че е различен. Още по-пряко: моля, оставете го жив! Популярната противоположност се нарича война.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност! Здраве не се постига с ваксина и след това с бустер! Здравето е начин на живот. Короната е един от всичките вируси които ни заобикалят и с които сме еволюирали. Дали ще умрете или не, решава компетентната имунна система. Повтарям компетентна! За да бъде, тя компетентна – ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОГРИЖИТЕ ЗА ТОВА!!!

 

  • Генетично правилно хранене

     

  • Движение

     

  • Снабдяване на тялото с есенциални вещества

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват