Магнезият ни поддържа млади

Стареенето, както го преживяваме в нашето общество, не е нормално. То е резултат от неправилен начин на живот. Болката, проблемите с теглото, намаляването на издръжливостта, силата имат много малко общо с възрастта и много повече с ежедневните навици.

 

Приемате ли магнезий? Трябва да го правите, защото той ви поддържа млади. Ниските нива на магнезий са абсолютно забранени.

 

Клетките на тялото се делят постоянно. Организмът се обновява отново и отново. Клетките обаче не се делят безкрайно, а в определен момент спират. Стареенето не е нищо друго освен край на клетъчните деления. Разбира се, не всички клетки се разрушават наведнъж. За съжаление, това е вярно: малко по малко клетките губят способността си да се делят, тъканта се обновява все по-малко и по-малко. Кожата, сърцето, черният дроб - всичко остарява. Вероятно вече сте чували, че теломерите играят важна роля. Това са специални участъци от ДНК. Ако те са дълги, клетката може да се дели многократно. Ако те са по-къси, дивизиите са към своя край.

 

  • Бягането, диетата, сънят и периодичното гладуване увеличават теломерите.

     

  • Стресът, затлъстяването и липсата на физически упражнения ги свиват.

 

Освен теломерите, магнезият определя и колко често може да се дели една клетка, колко дълго ще живее тя.

 

Магнезият удължава способността на клетките да се делят.

 

Клетките, които се държат в изкуствена среда с ниско съдържание на магнезий, се делят по-рядко от клетките, които имат достатъчно магнезий. Това е резултат от впечатляващ експеримент.

 

Това обяснява защо недостигът на магнезий допринася за развитието на заболявания.

 

Дългосрочният недостиг на магнезий може да доведе до хронични възпалителни реакции, високо кръвно налягане и диабет. Деменцията и други невродегенеративни заболявания също се свързват с недостиг на магнезий, както и с мускулна недостатъчност, остеопороза и някои видове рак.

 

Забелязвали ли сте, че стресираните хора и пушачите изглеждат ОСОБЕНО СТАРИ? Стресът изразходва магнезия, както и разграждането на никотина. Същото можем да кажем и за алкохола. Наздраве!

 

Аз лично консумирам много храни, които съдържат магнезий. И въпреки това приемам допълнително 1 грам магнезий. Наричам Магнезият, солта на вътрешното спокойствие и следя внимателно, дали всички членове на моето семейство са снабдени с достатъчно от тази така важна сол. Добър вариантите на добавка съдържаща магнезий е:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Killilea DW, Maier JA. A connection between magnesium deficiency and aging: new insights from cellular studies. Magnes Res. 2008;21(2):77-82.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват