Как да се справим със спиралата от лоши мисли?

 

Мнго често се случва да ни връхлитат мисли, които не можем да контролираме. Мислите идват, когато те искат, а не когато ние искаме. Мислите се контролират много трудно. Особено когато ги оставяме изцяло на вътрешния си диалог.

 

Този неконтролируем вътрешен диалог има тенденцията да прави ужасните мисли все по-ужасни. Американците наричат това явление "awfulizing". Обаче тези, които имат високи нива на Серотонин в мозъка си, се радват на обратното - "разкрасяване". Тук положителните мисли автоматично се развиват и осигуряват добро настроение и увереност в ежедневието. Основното е, че това може да се преведе и като качество на живот.

 

Ето защо винаги се уверявам, че мозъкът, на свързалите се с мен хората разполага с всички основни градивни елементи за оптимизиране нивото на Серотонин. Това са основните градивни елементи: аминокиселината Триптофан, витамините от група В като катализатори и минерала Цинк. Тези основни градивни елементи, тези есенциални вещества са нужни на нашият организъм за да може той да направи Серотонин – хормона на щастието. Който ще ни изкара от спиралата на лошите мисли!

 

Нещата наистина са прости. Природата си знае работата. Тя не иска ние хората да страдаме. Природата иска ние да сме добре и да процъфтяваме. Единственото условие е да спазим Природните закони. А те гласят:

 

ДАЙ НА ТЯЛОТО ТОВА ОТ, КОЕТО ИМА НУЖДА!

 

В случая:

 

 

Действието е най-важния момент! Всички тези градивни елементи на нашето тяло могат да бъдат измерени в кръвта. Могат да бъдат коригирани.

 

Още по темата:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силите са във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват